Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve čtvrtek začne podzimní část festivalu Tanec Praha. Nabídne slovenský soubor BOD.Y. i venkovní představení

Druhá část letošního mezinárodního festivalu současného tance s názvem Tanec Praha začne již tento čtvrtek. Jako první vystoupí slovenský soubor BOD.Y. Tradiční červnový termín festivalu ovlivnila koronavirová krize, a tak nemohla přijet řada zahraničních účinkujících. S podtitulem Druhý dech se festival stejně jako v červnu zaměří především na domácí tvůrce. O víkendu se pak diváci mohu těšit na dvoudenní program na Žižkově, kdy se Tanec Praha spojí s festivalem Landscape.

Navzdory omezením navštívilo jarní část Tance Praha 3500 diváků. Dohromady se uskutečnilo 50 představení improvizovaného programu, a to převážně v exteriéru. V Praze se odehrálo 16 představení, zbytek v regionech.

Tančíme dál!

Druhou etapu jsme nazvali Tanec Praha - Druhý dech. Zkusíme uvést v Praze plánované projekty se slovenskými, maďarskými a italskými umělci. Na rok 2021 přesuneme původní program umělců z Brazílie, Indonésie, Singapuru, Izraele i Williama Forsytha. Podzim poběží pod stejným mottem letošního ročníku: Tančíme dál!,“ uvedla na webu ředitelka a zakladatelka společnosti Tanec Praha Yvona Kreuzmannová.
Ve čtvrtek 24. září v 19:30 zahájí program na Výstavišti v rámci festivalu Praha září projekt slovenského souboru BOD.Y. nesoucí název Adrena Axis.

Plíce Žižkova

Během prodlouženého víkendu čeká diváky program v Praze 3 s názvem Plíce Žižkova, která se konala již v červnu jako součást krajinářského festivalu. Několik desítek performerů při nich instalace doplnilo svými intervencemi.

Trasa dlouhá přibližně tři kilometry povede od divadla Ponec po Vítkovské spojce na Kostnické náměstí, a to 27. a 28. září vždy od 16:00. Diváci se mohou těšit na pohybové divadlo, nový cirkus či živou hudbu.

V neděli 22. listopadu má hlavní program festivalu zakončit v divadle Archa projekt maďarského týmu, který tvoří Tamara Zsófia Vadasová, Ábris Gryllus a Márton Emil Tóth nazvaný Nibiru III. - Loud Ring.
Představení se koná ve spolupráci s Mezinárodním festivalem dokumentárního divadla Akcent a je určené pro celé rodiny.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Tanec Praha

Štítky tanec, Praha, festival, Tanec Praha, představení, Žižkov, divadlo, koronavirová krize, projekt, William Forsyth, Brazílie, Indonésie, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve čtvrtek začne podzimní část festivalu Tanec Praha. Nabídne slovenský soubor BOD.Y. i venkovní představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.