Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha Září. V hlavním městě začíná třítýdenní oslava, kterou završí koncert Lucie

Program zaplněný hudbou, designem, filmem, divadlem, tancem nebo cirkusem bude po tři týdny nabízet pražské Výstaviště při slavnosti nazvané Praha Září. Do 28. září při ní uvedou své akce nejen velké pražské festivaly jako Designblok, MFF Praha - Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal Festival a United Islands of Prague, ale i řada menších. Projekt spojených festivalů podpořilo hlavní město, některé akce jsou zdarma, u některých je vstupné.

Akce se budou podle organizátorů konat venku v parku Výstaviště, kde bude s ohledem na protikoronavirová opatření vytvořeno několik menších komorních zón s multifunkčními scénami. „Společně oslavíme víru v to, že příští rok se snad již vrátíme k normálnějšímu fungování," uvedl jeden z iniciátorů akce David Gaydečka v souvislosti se zrušením jarních a letních akcí kvůli šíření nemoci covid-19.

Na úvod slavnosti dnes večer mohou návštěvníci vidět společné představení souborů Cirk La Putyka a Losers Cirque Company a mezinárodní festival klasické hudby Pražské jaro uvede koncert rakouského perkusionisty Martina Grubingera. Na programu je také koncert skupiny Zrní nebo promítání dokumentu o hudebníkovi Miru Žbirkovi Meky a amerického filmu Palm Springs.

V dalších dnech vedle filmů, tanečních, hudebních nebo divadelních vystoupení návštěvníci uvidí mezinárodní přehlídku designu pořádanou Signal Festivalem a Designblokem, který připravil mimo jiné dvě venkovní instalace - Vesmírný modul Lucie Koldové a instalaci Tadeáše Podrackého s názvem Unit.

Finále slavnosti bude patřit třem velkým koncertům. V sobotu 26. září to bude kapela Monkey Business, o den později The Tap Tap s koncertem Zachraňte The Tap Tap a 28. září akci zakončí koncert kapely Lucie.

Kompletní program je na webu akce Praha Září.

Autoři | Foto Facebook LUCIE

Štítky kultura, koronavirus, Lucie, společnost, Praha, koncert, slavnost, festival, film, Pražské jaro, Signal festival, hlavní město, Febiofest, Letní Letná, Designblok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha Září. V hlavním městě začíná třítýdenní oslava, kterou završí koncert Lucie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.