Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie zadržela bubeníka skupiny Horkýže Slíže a zpěváka kapely Krátký proces. Viní je z extremismu

Slovenská policie zadržela podle Denníku N bubeníka skupiny Horkýže Slíže Marka Viršíka a zpěváka kapely Krátký proces Rastislava Rogela. Spolu s dalšími sedmi lidmi je policie viní z extremismu, u některých podle dostupných informací slovenských médií našla předměty s nacistickou tematikou.

O případu mluví také televize Markíza, podle které policie provedla domovní prohlídku v bytech i nahrávacím studiu. U zpěváka kapely Krátký proces Rastislava Rogela měli kriminalisté najít sběratelské předměty s nacistickou a hitlerovskou tématikou.

Kapela Horkýže Slíže má tento týden vystupovat v Pardubicích, Olomouci a Vyškově. Zda se jejich vystoupení uskuteční, není zatím jasné.

Padla první obvinění v kauze kalendářů s tématikou třetí říše. Policie obvinila jednu osobu a firmu

Kauza kolem nakladatelství Naše Vojsko má další pokračování. Policie obvinila jednoho člověka a právnickou osobu v souvislosti s červnovými zásahy v nakladatelství z podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka a z...

Horkýže Slíže je slovenská rocková kapela z Nitry, která vznikla v listopadu 1992. Dvakrát získala platinovou desku. Jejich hudba je označována jako punková, punk rocková, nebo jednoduše rocková.

O několik let dříve byla založena kapela Krátky proces. Vznikla už kolem roku 1987, kdy se ještě nehlásila k nacismu a patřila spíše k punkovým skupinám opěvující vlastenectví a národní hrdost. Později přitvrzovala texty, ve kterých útočila na Židy, Romy i Maďary a Poláky. V roce 1991 vystoupila na legendárním koncertě v Bzenci. Roku 1993 vydala kazetu Na prach!. Kapela se rozpadla někdy v polovině 90. let, před pár lety se kytarista Karol se zpěvákem Rogelem pokusili o comeback.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horkýže Slíže

Štítky Slovensko, policie, Horkýže Slíže, Krátky Proces, hudební skupina, Denník N, Olomouc, Pardubice, TV Markíza, Vyškov, Nitra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vulkan Raven

Jen aby policie pochytala lobisty a podnikatele jako jsou Babiš atd co nám rozkradli českou zem forever krátký proces

Středa, 12. srpna 2020, 22:27Odpovědět

Bohuslav Krištof

Plno lidí sbírá předměty s nacistickou tématikou . Horkýže Slíže poslouchám už delší dobu , a nikdy jsem neslyšel nic , co by znělo rasisticky , nebo podobně . Tady se z komára dělá velbloud .

Úterý, 11. srpna 2020, 15:58Odpovědět

Policie zadržela bubeníka skupiny Horkýže Slíže a zpěváka kapely Krátký proces. Viní je z extremismu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.