Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Návštěvníci Staroměstské radnice mají zájem o slevy na vstupné. Přišlo jich třináct tisíc

V uplynulém červenci navštívilo Staroměstskou radnici 13 685 lidí. Je to o téměř 80 procent méně než v předchozím roce. Za nízkým počtem návštěvníků stojí především úbytek zahraničních turistů v metropoli, který způsobila koronavirová pandemie. Zájem je o slevové akce na vstupné, což uvedla mluvčí Prague City Tourism Klára Malá.

Volný vstup pro 3332 turistů

„Před koronakrizí navštívilo Staroměstskou radnici i 2500 lidí denně, nyní je to kolem 500 osob," řekla Klára Malá a dodala, že podstatná část z nich v prvním prázdninovém měsíci využila vstupu zdarma v kampani V Praze jako doma. Volného vstupu na prohlídku radnice podle mluvčí využilo během července 3332 turistů. Zájem lidé projevili také o poloviční slevu na vstupné po předložení Lítačky, toho využilo 1248 osob.

Pro zájemce o prohlídku je Staroměstská radnice otevřena celoročně. Vstupné pro dospělou osobu činí bez slevy 250 korun, za mobilní vstupenku zájemce zaplatí 210 korun. Expozice jsou umístěné v Brožíkově a Jiříkově historickém sále, v gotické kapli a v románsko-gotickém podzemí radnice.

Nucené uzavření památky kvůli bezpečnostním nařízení vlády se také odrazilo na návštěvnosti. Od ledna do konce července zaplatilo za prohlídku gotické věže, historických sálů a podzemí radnice na Staroměstském náměstí 104 458 zájemců. Za stejné období v loňském roce jich bylo více než trojnásobek.

V Praze jako doma

V rámci kampaně V Praze jako doma Praha každému návštěvníkovi, který do města přijede a ubytuje se v hotelu déle než na jednu noc, poskytuje benefitní body. Ty turisté mohou vyčerpat například v kulturních zařízení. Systém funguje od 1. července a jeho konec je zatím naplánován na letošní 30. září.

Slevu 50 procent na vstupném na Staroměstskou radnici mohou držitelé Lítačky čerpat od 1. července do 31. srpna. Cílem iniciativy magistrátu a Prague City Tourism je symbolicky poděkovat obyvatelům Prahy za pomoc a obětavost v souvislosti s koronavirovou krizí.

Radnice byla zřízena roku 1338 jako sídlo samosprávy Starého Města. Nejstarší gotickou část komplexu tvoří věž s arkýřovou kaplí a unikátní orloj, na kterém se objevuje 12 apoštolů.

Prague City Tourism je organizace hlavního města, jejímž posláním je péče o rozvoj domácího i zahraničního cestovního ruchu v české metropoli. Je provozovatelem Staroměstské radnice

Foto pixabay.com

Štítky ČR, památky, turistika, koronavirus, Praha, Staroměstská radnice, Pražská informační služba, koronavirová krize, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci Staroměstské radnice mají zájem o slevy na vstupné. Přišlo jich třináct tisíc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.