Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Knihovna na čtyřech kolech projíždí Prahou. Bibliobus vychází vstříc knihomolům

Knihovna má zavřeno, dočetli jste poslední knihu a nevíte, kde doplnit zásoby literatury? Řešením pro všechny knihomoly je pojízdná knihovna, která letos v létě brázdí pražské silnice.

Bibliobus Oskar

Bibliobus Oskar, knihovna na čtyřech kolech, umožňuje půjčovat si i vracet knihy nebo surfovat na internetu. Unikátní vůz nabízí asi 600 výtisků různých žánrů pro všechny věkové kategorie a také deskové hry. Tyto služby mohli poprvé využít obyvatelé Prahy 4 ve čtvrtek 2. července poblíž kavárny Na půl cesty v parku na Pankráci.

„Je nám ctí tady přivítat Bibliobus a nabídnout lidem čtení k posezení v parku nebo v kavárně. Hlavně teď, se začátkem letních prázdnin, ti mladší určitě ocení bohatý výběr dětských knih, a nejen těch, Bibliobus nabízí stejné služby jako pobočky městské knihovny," uvedl místostarosta pro kulturu a majetek Michal Hroza.

Vždy mezi druhou a čtvrtou odpolední

Na Pankráci bude bibliobus k zastižení každých čtrnáct dní do konce srpna. Zájemci jej mohou navštívit ještě ve čtvrtky 16. a 30. července, dále pak 13. a 27. srpna. Dveře pojízdné knihovny jsou vždy otevřeny mezi čtrnáctou a šestnáctou hodinou odpoledne. Vozidlo s jedinečnými službami bude stavět i v dalších městských částech jako je Praha 13 nebo Praha 14. Konkrétní termíny a místa jednotlivých zastavení jsou k dispozici v Oskarově kalendáři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 4

Štítky bibliobus, knihovna, knihy, čtenář, Praha, kniha, Pankrác, kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna na čtyřech kolech projíždí Prahou. Bibliobus vychází vstříc knihomolům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.