Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vzhůru za kulturou. Praha umožní vstup do muzeí a galerií s padesátiprocentní slevou

Kulturní instituce patří mezi nejvíce dotčené organizace koronavirovou krizí. Česká metropole se je proto rozhodla podpořit tím, že zprostředkuje lidem vstup do vybraných galerií a muzeí s padesátiprocentní slevou. Při vstupu do celkem devíti různých institucí se postačí prokázat kartou Lítačka. Akce je zároveň symbolickým poděkováním Pražanům za jejich pomoc v uplynulých měsících.

Instituce v oblasti výstavnictví a muzejnictví čelí z důvodu vládních opatření proti boji s pandemií koronaviru velkým propadům v tržbách. Hlavní město ve spolupráci s Prague City Tourism proto vytvořilo další projekt k podpoře kulturních institucí. Jeho cílem je poskytnutí padesátiprocentní slevy ze vstupného do vybraných kulturních zařízení a motivovat tak Pražany i turisty k návštěvě významných pražských galerií a muzeí. Pro podporu je vyčleněno v rámci prázdnin více jak 13 milionů korun.

„Tento podpůrný program je určen držitelům karty Lítačka a je tedy symbolickým poděkováním nejen Pražanům za jejich pomoc a obětavost v minulých měsících, kdy jsme čelili koronavirové krizi. Lidé budou moci navštívit různé instituce za polovinu vstupného, nechybí mezi nimi například oblíbená Staroměstská radnice, Galerie hlavního města Prahy nebo Muzeum hlavního města Prahy,“ uvedla radní hlavního města Prahy pro oblast kultury Hana Třeštíková.

Principem projektu je prodej vstupenek s padesátiprocentní slevou v měsíci červenci a srpnu 2020 držitelům dopravní karty Lítačka. Zájemci mohou takto navštívit Národní kulturní památku Vyšehrad, Muzeum hlavního města Prahy, Galerii hlavního města Prahy, Obecní dům, a.s., Výstaviště Praha, a.s., Staroměstskou radnici, Museum Kampa, DOX PRAGUE, a.s., a Galerii Villa Pellé. Nejedná se přitom o jediný podpůrný program. V minulém týdnu jsme zde informovali o spuštění projektu V Praze jako doma, kterým chce metropole motivovat domácí i zahraniční turisty k návštěvě Prahy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Prague City Tourism

Štítky Praha, muzea, galerie, kultura, sleva, muzeum, koronavirová krize, projekt, pandemie covidu-19, Pražská informační služba, Galerie hlavního města Prahy, Muzeum hlavního města Prahy, Hana Třeštíková, Staroměstská radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzhůru za kulturou. Praha umožní vstup do muzeí a galerií s padesátiprocentní slevou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.