Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Praze odstartovaly Dny evropského filmu. Diváci uvidí přes 40 snímků

V Praze dnes začíná filmový festival Dny evropského filmu, který je jednou z prvních větších filmových akcí pořádaných po koronavirové krizi. V hlavním městě bude přehlídka do 21. června, poté v Ostravě a Brně a v rámci festivalových ozvěn se přesune do dalších šesti měst. Festival se zaměřuje výhradně na současný evropský film a letos představí přes 40 filmů z téměř 30 evropských zemí.

V šesti programových sekcích uvede oceňované animované snímky, filmy pro mladší publikum, rodiny s dětmi i filmy starých mistrů. Doprovodný program pak reflektuje aktuální témata, o kterých se bude debatovat s českými ekology, cestovateli, ekonomy, hudebníky, právníky či politology.

Zahajovacím filmem festivalu je dnes večer v pražském kině Lucerna duchařské dobrodružství Extra Ordinary. Vypráví o instruktorce z autoškoly, která musí zkrotit nadpřirozenou moc, která se rozpíná po irském venkově. Debut Mikea Aherna a Endy Loughmana podle pořadatelů rozpustile boří všechny žánrové hranice a nechává za sebou nevídanou komediální spoušť.

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky Evropa, film, festival, Dny evropského filmu, Praha, koronavirová krize, Brno, Ostrava, filmový festival, Mike Ahern, Palác Lucerna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze odstartovaly Dny evropského filmu. Diváci uvidí přes 40 snímků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.