Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Prahou ode dneška jezdí kulturní tramvaj. Slouží jako pojízdné jeviště a zve na akce

Po Praze ode dneška jezdí kulturní tramvaj, která bude po celý rok cestujícím nabízet informace o tom, kam mohou vyrazit za kulturou. Tramvaj zároveň poslouží jako pojízdné jeviště nebo jako prostor k netradičním divadelním představením.

Kulturní tramvaj na lince číslo 9

Dnes vyjela do pražských ulic kulturní tramvaj, která pomůže propagovat akce v hlavním městě. „Kulturní život se po koronaviru konečně pomalu probouzí. Těší mě, že můžeme Pražanům zprostředkovat setkání s kulturou i tímto netradičním způsobem,“ říká radní hlavního města Prahy pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková.

Kulturní tramvaj pasažéři potkají jako součást běžného provozu, a to nejčastěji na lince číslo 9. „Základním motivem, který zdobí její zevnějšek, je obraz Pohled na Prahu od Ládví z roku 1908 českého impresionistického malíře Antonína Slavíčka. V tramvaji se cestující potkají třeba s Karlem Čapkem, Emou Destinovou nebo Antonínem Dvořákem,“ popsal mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Osobnosti české kultury

Z okna tramvaje vyhlíží osmnáct portrétů osobností české kultury a díky QR kódům umístěným na voze se cestující mohou o těchto osobnostech dozvědět řadu zajímavostí a zjistit, kde jsou v Praze s nimi spojená místa.

Více informací o kulturní tramvaji a projektu Jedeme za kulturou najdete zde.

Kulturní tramvaj bude fungovat i jako kulturní zpravodajství. Cestující zde namísto reklamních sdělení naleznou informace o kulturních událostech, které mohou v Praze navštívit.

Praha žije hudbou

Příležitostně bude tramvaj po Praze živou kulturu i vozit. V rámci různých akcí poslouží jako pojízdné podium pro koncerty, divadelní představení nebo čtení. Poprvé budou lidé moci vidět tramvaj v akci poslední červnový víkend, kdy se uskuteční festival Praha žije hudbou.

„Jsem rád, že prostředek veřejné dopravy může kromě svého primárního účelu plnit i vzdělávací a informační funkci. Díky projektu Jedeme za kulturou si Pražané a návštěvníci hlavního města mohou udělat výlet na místa, která jsou spojena s důležitými osobnostmi naší kulturní historie,“ dodává náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Ohodnoť článek

Foto MHMP

Štítky kultura, akce, koncerty, tramvaj, kulturní tramvaj, Praha, hlavní město, divadelní představení, Hana Třeštíková, Karel Čapek, Antonín Dvořák, Antonín Slavíček, Ema Destinnová, Vít Hofman, Adam Scheinherr, Ládví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Prahou ode dneška jezdí kulturní tramvaj. Slouží jako pojízdné jeviště a zve na akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.