Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pražské památky a významné budovy se na konci října opět otevřou pro veřejnost

V pondělí 28. října, u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, proběhne v Praze tradiční Den otevřených dveří Magistrátu hl. m. Prahy. Od 10 do 18 hodin si budou moci návštěvníci prohlédnout běžně nepřístupné prostory významných budov, jako jsou Nová radnice na Mariánském náměstí, primátorská rezidence, Clam-Gallasův palác, Škodovy salonky nebo Městská knihovna.

Nová radnice nabídne v přízemí i ve Velkém jednacím sále zábavně-vzdělávací program pro děti i dospělé. Primátorská rezidence poskytne komentované prohlídky s průvodcem, na které je nutné si předem rezervovat místo. Stejně tak je potřeba rezervace i pro skupinové prohlídky Clam-Gallasova paláce. Rezervace budou spuštěny už v pondělí 7. října.

Městská knihovna vpustí návštěvníky do běžně nepřístupných míst

Škodovy salonky ve Škodově paláci budou zpřístupněny pro volné prohlídky bez nutnosti rezervace. Městská knihovna v Praze se také připojí k oslavám a nabídne mimořádnou prohlídku svých prostor s průvodcem, včetně běžně nepřístupných míst Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Kromě toho se veřejnost může těšit na doprovodný program, který zahrnuje vycházky s průvodci Prague City Tourism po zajímavých místech Starého Města a Malé Strany.

Tento den nabízí Pražanům i návštěvníkům jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí magistrátních budov a dozvědět se více o jejich historii a významu. Vstup do některých částí programu bude možný pouze s rezervací, proto je doporučeno si místa zajistit co nejdříve. Veškeré informace a podrobnosti o programu najdete na oficiálních stránkách akce zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Národního památkového ústavu

Štítky památky, Den otevřených dveří, státní svátek, prohlídky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské památky a významné budovy se na konci října opět otevřou pro veřejnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.