Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Praha 1 chce zakázat noční komerční tahy po barech, souhlasí i ministerstvo

Vedení první městské části chce omezit hluk ve svých ulicích dalším nařízením, po nočním zákazu vjezdu aut plánuje zakázat i akce pub crawl, tedy organizované tahy po hospodách a barech. Zákaz by platit od desíti večer do šesti ráno. S návrhem souhlasilo i Ministerstvo průmyslo a obchodu, se kterým ho Praha 1 konzultovala.

Podniky v centru Prahy jsou logicky populární mezi turisty, toho využili podnikatelé, kteří teď organizují komerční pub crawly, tahy po barech a hospodách. Skupiny, které se čítají desítky lidí, se přesunují z jednoho podniku do druhého a v každém si dopřejí alkohol. Jsou pak hlasití, opilí a obyvatelé Prahy 1 si na ně často stěžují.

„Narušují noční klid, zvyšují hlučnost, zanechávají za sebou množství odpadků a celkový nepořádek,“ popsal v tiskové Karel Grabein Procházka (ANO), radní Prahy 1 pro obchod a služby.

Vedení městské části proto vyzvalo hlavní město, aby upravilo tržní řád a tyto akce mezi desátou večer a šestou ráno zakázalo.

Kromě hluku je podle Jedničky problém i samotné pití alkoholu. Podle Giancarla Lambertiho (TOP 09)Praha 1 chce zakázat noční komerční tahy po barech, souhlasí i ministerstvo, předsedy Finančního výboru Zastupitelstva Městské části Praha 1, dochází k potyčkám, vandalismu i řízení pod vlivem alkoholu.

„Negativně to ovlivňuje vnímání města jeho obyvateli, turisty a potenciálními investory,“ dodala starostka Terezie Radoměřská (TOP 09).

Lamberti zároveň zmínil, že tahy po barech poškozují i průvdoce, kteří mají certifikace a odvádí kvalitní služby. „Jimi zajišťované prohlídky jsou zaměřené na podporu místní kultury, historie a gastronomie, čímž přispívají k místní ekonomice a pozitivnímu vnímání města,“ zmínil Lamberti.

Návrh radnice konzultovala s Ministerstvem průmyslu a obchodu, které s jeho zněním souhlasím. Spolupracovala i se zástupci hlavního města a městskou společností Prague City Tourism.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pub crawl, Praha 1, zákaz, tah, bar, hluk, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 1 chce zakázat noční komerční tahy po barech, souhlasí i ministerstvo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.