Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tyršův dům přivítá Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Tyršův dům se stane v dubnu poprvé dějištěm přehlídky Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Těšit se můžeme na přehlídky českých a slovenských návrhářů, výběr studentské módy a toho nejzajímavějšího z aktuální evropské módní scény. Dějiště jarní edice MBPFW dnes oznámili pořadatelé přehlídky a České obec sokolská.

„Návštěvníci Mercedes-Benz Prague Fashion Week se podívají do nesmírně atraktivního prostředí. MBPFM letos v dubnu zavítá do Tyršova domu, ikonického srdce sokolů – sídla České obce sokolské," hlásí hrdě pořadatelé jedinečné přehlídky dějiště jarní edice, která do honosného Michnova paláce zavítá 18. až 20. dubna. 

Sokol od svých prvopočátků spojuje sport i kulturu a areál Tyršova domu nabízí vedle tělocvičen či bazénu i reprezentativní prostory. „Proto si přítomnosti Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku vážíme a jsme rádi, že v našem sídle poprvé přivítáme jedinečnou přehlídku módních návrhářů, a to nejen z Česka, ale i ze zahraničí," řekla starostka České obce sokolské Hana Moučková.

Pořádání Mercedes-Benz Prague Fashion Week v Tyršově domě je další ukázkou otevírání komplexu veřejnosti a zajímavým projektům. V rámci vize Tyršův dům 2030 se v půlce ledna slavnostně probudila k životu nová GALERIE SOKOL ve vestibulu sídla České obce sokolské. Jako první je tam k vidění výstava fotografií Jana Jirkovského Ve stavu beztíže.

Areál na Malé straně tvoří Michnův palác, který se z původně malebné renesanční stavby proměnil v jeden z nejnádhernějších barokních paláců v Praze. Československá obec sokolská koupila polorozpadlý objekt v roce 1921. Dle vítězného návrhu architekta Františka Krásného budovu opravila a dostavbou vznikl Tyršův dům, mimo jiné s prvním krytým bazénem v Praze či budovou tělocvičny. Slavnostního otevření se v roce 1925 zúčastnil prezident T. G. Masaryk.

Místo s neopakovatelným geniem loci hostí řadu sportovních, kulturních i společenských akcí. Sokolové míří dál, chtějí pro sport i kulturu nabídnout atraktivní prostředí 21. století a pro stávající areál připravují revitalizaci a dostavbu dle návrhu architekta Josefa Pleskota.

Letos Mercedes-Benz Prague Fashion Week přichází s pozměněným konceptem. Leitmotivem nového pojetí fashion weeku jsou tři exkluzivní galavečery, které kombinují módní přehlídku a afterparty. Každý galavečer bude věnován specifické selekci, těšit se tak můžeme na kurátorský výběr z několika kategorií. Kurátory tří galavečerů a módních přehlídek budou šéfredaktoři a kreativní ředitelé tří hlavních mediálních partnerů MBPFW, a to ELLE, Dolce Vita a Harper's Bazaar, kteří se módě, umění a stylu pravidelně věnují.

Magazín Elle se ujme přehlídky českých a slovenských návrhářů, Dolce Vita přizvala módní a oděvní ateliéry, a představí tak výběr studentské módy, a třetí večer uvidíme selekci toho nejzajímavějšího z aktuální evropské módní scény očima šéfredaktorky Harper’s Bazaar.

Po 10 letech, co jako CEO vedu Mercedes-Benz Prague Fashion Week cítím, že je čas na změnu.Proto přicházíme s konceptem tří stěžejních galavečerů. Během odpoledního programu pak nabídneme přehlídky dvou výrazných tváří mladé české módy – Tomáše Němce a značky Tobias Equipment a talentovou soutěž VAN GRAAF Junior Talent nebo módu z madridského fashion weeku," vysvětluje nový koncept ředitel MBPFW Lukáš Loskot.

Kompletní seznam návrhářů a program budou dostupné na webových stránkách projektu od 4. března.

Téma galavečerů:

Čtvrtek 18. 4.: MBPFW x VISA presents ELLE GALA – Czech & Slovak Runway

Pátek 19. 4.: MBPFW GALA x MATTONI presents DOLCE VITA Czech & Slovak Fashion Design Students in Context

Sobota 20. 4.: MBPFW x PLOOM presents HARPER'S BAZAAR GALA – European Runway

Mercedes-Benz Prague Fashion Week (#MBPFW,  dříve Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend) prošel od svého vzniku v roce 2010 přirozeným vývojem. Zpod širého nebe na „nejdelším mole ve střední Evropě“ v Pařížské ulici přes bílý „fashion stan“ dospěla ke konceptu aktuálního „fashion temple“ v atraktivních historických budovách, které nabízí návrhářům skvělé prostředí pro atraktivní prezentaci. Od roku 2013, kdy se stala titulárním partnerem akce automobilka Mercedes-Benz, je Prague Fashion Week součástí celosvětové rodiny prestižních týdnů módy, které Mercedes-Benz po celém světě zastřešuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Sokol, Tyršův dům, Mercedes-Benz Prague Fashion Week, móda, přehlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tyršův dům přivítá Mercedes-Benz Prague Fashion Week  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.