Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oslavy Halloweenu a připomínku Dušiček v Praze chystají radnice i další místa

Při oslavách Halloweenu mohou Pražané na konci října navštívit mimo jiné Botanickou zahradu v Troji, oslavy v Praze 6 nebo podzimní dýňobraní v pražské Grébovce v Praze 2. Tematický program připravila také zoologická zahrada. Praha 8 pak připomene Památku zesnulých večerem v Libeňském zámku, Löwitově mlýně a Zámeckém pivovaru v Libni. Po celé metropoli bude také prodloužena otevírací doba hřbitovů.

Pražané budou moci v pondělí 30. října navštívit například akci s názvem Podzimní dýňobraní v pražských Havlíčkových sadech, známých jako Grébovka, v Praze 2. Připraveno je dlabání dýní, občerstvení či doprovodný program jako malování na obličej a soutěž o nejhezčí dýni. Akce se koná od jedenácti do šesti večer.

Radnice Prahy 6 pořádá halloweenské oslavy v sobotu 21. října v oboře Hvězda. Pro děti bude od jedné do do půl šesté připravena dobrodružná stezka a tematické workshopy a v pět minut před šestou mohou návštěvníci vidět ohňovou show. Od šesti večer do do půl osmé si pak zájemci budou moci projít strašidelnou stezku lesem obory. Vstup na akce je zdarma.

Pražská botanická zahrada připravila o víkendu 28. a 29. října dlabání dýní. Návštěvníci si mohou vyrobit dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v úterý 31. října. Výstavu doprovodí interaktivní prvky a hry. Tematický program připravila i zoologická zahrada, která nabídne dýňové hody u vybraných druhů zvířat, a to od čtvrtka 26. října do neděle 29. října.

Praha 8 pak v sobotu 4. listopadu od pěti do devíti večer tradičně pořádá dušičkový večer v zámku a podzámčí. V Libeňském zámku, Löwitově mlýně a v Zámeckém pivovaru se návštěvníci mohou zúčastnit prohlídky, připraven je také doprovodný program pro děti, a to tvořivé dílny. Vstup je zdarma.

Městská příspěvková organizace Hřbitovy a pohřební služby hlavního města Prahy, která se stará o více než tři desítky ze 70 hřbitovů ve městě, pak prodlouží právě kvůli Dušičkám od pátku 27. října do čtvrtka 2. listopadu otevírací dobu hřbitovů, a sice od osmi ráno do sedmi večer.

Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států amerických a následně do dalších zemí. Lidé si ten den připomínají své zesnulé předky. Druhý listopadový den se pak tradičně připomíná Památka zesnulých, v Česku lidově Dušičky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Dušičky, Halloween, oslavy, dýně, zoo, botanická zahrada, městské části

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavy Halloweenu a připomínku Dušiček v Praze chystají radnice i další místa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.