Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

E.ON Ekofestival v Kasárnách Karlín přinese koncerty, workshopy i vyhlášení ekologického projektu roku

V sobotu 9. září proběhne v prostorách Kasáren Karlín první ročník nejudržitelnějšího festivalu v Praze. Unikátní E.ON Ekofestival nabídne přes třicet koncertů, workshopů a rozhovorů se zajímavými a inspirativními osobnostmi, lokální a udržitelný streetfood, ale i zábavu pro děti a dospělé. Festival vyvrcholí vyhlášením vítězů letošního ročníku soutěže E.ON Energy Globe. Vstup na festival je zdarma.

Nejudržitelnější festival v Praze

Soutěž Energy Globe pořádá společnost E.ON v Česku už patnáctým rokem. Letos ji společnost chce přiblížit veřejnosti tak, že její vyhlášení uvedla v rámci nového festivalu Ekofestival. Záměrem je, aby si lidé užili zábavné odpoledne a zároveň se něco zajímavého dozvěděli.

„Dlouhodobě cítíme potřebu nejen představovat soutěžící a projekty, ale také vzdělávat veřejnost v oblasti ekologie a udržitelnosti. Právě forma ekofestivalu, kde se lidé dozvědí a vyzkouší řadu zajímavých věcí a zároveň tam představíme výsledky soutěže, nám přijde jako ideální spojení,“ uvedl v tiskové zprávě  generální ředitelka společnosti E.ON v České republice Claudia Viohl.

Festival, který proběhne v areálu karlínský kasáren, mohou navštivit celé rodiny. Lidé se na místě mohou potkat s inspirativními osobnostmi, které vyzpovídají moderátoři DVTV. K mikrofonu dorazí například architekt Adam Gebrian, zakladatel Rekol Vítek Ježek nebo jaderná inženýrka Dana Drábová. Součástí festivalu budou interaktivní workshopy, food trucky s ukázkami udržitelné stravy a koncerty kapel jako jsou například We are Domi.

Během dne si návtěvníci mohou vyzkoušejí workshopy zaměřené na vegetariánské recepty z lokálních surovin, které povede společnost Sonnentor. Influencerka Markéta Pavleje pak představí, jak doma pěstovat microgreens a Ondráš Přibyla představí informace týkající se klimatické změny.

Zlatým hřebem večera pak bude slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku E.ON Energy Globe, jeho začátek je plánován na sedmou hodinu a je pojaté jako interaktivní show. Akci završí videomapping a koncert kapely Tata Bojs.

Pořadatelé při plánování festivalu kladli důraz na to, aby o udržitelnosti nejen vzdělával, ale také aby sám udržitelný byl. „A proto jsme hrdí na to, že můžeme říct, že náš záměr byl vyhodnocen jako nejudržitelnější festival v Praze,“ podotkla Vladimíra Gláserová z marketingu společnosti E.ON.

Slavnostní vyhlášení soutěže E.ON Energy Globe

Vítěz letošního jubilejního ročníku E.ON Energy Globe vzejde ze šestice finalistů, které vybírala veřejnost v online hlasování. O prvenství usilují síť učeben Archimedes, rybí zahrada Lážovice nebo projekt revitalizace základní školy Českobrodská v Praze. Vyhrát může i digitální odpadové tržiště Cyrkl, strategická hra o záchraně planety Beecarbonised nebo společnost NIL Textil zabývající se cirkulárním oblečením.

Společnost E.ON podpoří vítěze částkou 500 tisíc korun na jeho další rozvoj. Zkrátka nepřišli ani další finalisté, kteří získali podporu od ostatních partnerů už během samotné soutěže.

Výběr z programu Ekofestivalu:

14.00     Start Eko Fun Zóny

Odpolední program koncertů a rozhovorů moderují Tomáš Zástěra a Jan Kovařík

14.00     start rozhovorů a workshopů se zajímavými lidmi

Odpolední program povedou moderátoři DVTV. Hosty budou například Petr Mára, Vítek Ježek, Adam Gebrian a další. Na worshopy a rozhovory s DVTV je potřeba se registrovat na webu soutěže.

19:00    slavnostní vyhlášení E.ON Energy Globe

Hodinový program moderuje Daniela Písařovicová. Vyhlášení je pojaté jako interaktivní show

20:30     videomaping

20:50     koncert Tata Bojs

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kasárna Karlín

Štítky E.ON Ekofestival, ekologie, koncerty, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON Ekofestival v Kasárnách Karlín přinese koncerty, workshopy i vyhlášení ekologického projektu roku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.