Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mimina na Kampě dočasně „popolezla“ před Skautský institut. Počkají tam do října

Na začátku srpna byly sochy Miminek umělce Davida Černého posunuty k Rybářskému domečku, kde sídlí Skautský institut. Odkolkovskou zahradu, kde byly doposud umístěny, čeká rekonstrukce povrchu. Městská část tak vyhověla žádosti Musea Kampa, aby sochy i během oprav zůstaly na Kampě.

V části parku, kde byly sochy dosud umístěny, bude probíhat rekonstrukce povrchů. Opravy by se měly protáhnout až do poloviny října. Do té doby také budou sochy na novém místě. „V žádosti od Musea Kampa jsme obdrželi tři návrhy, kam by mohla být miminka dočasně umístěna. Za životní prostředí jsem navrhla radě podpořit pouze variantu u Rybářského domečku, protože zde sochy nebudou vadit kvůli závlahovému systému,“ řekla k přesunu soch Kateřina Klasnová, radní pro životní prostředí a zeleň.

Poničenou zeleň uvede muzeum do původního stavu. 

Jelikož sochy slouží jako prolézačky a jsou častým objektem zájmu turistů předpokládá se, že na nových místech dojde k poničení trávy okolo soch. Podle dohody radní s Museem Kampa dojde po návratu Miminek na původní místo k nápravě. „S Muzeem Kampa jsem se dohodla, že pomohou po dočasném umístění soch uvést zeleň do původního stavu,” dodala radní.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 1

Štítky rekonstrukce, Kampa, umění, David Černý, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimina na Kampě dočasně „popolezla“ před Skautský institut. Počkají tam do října  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.