Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přinášíme velký přehled letních kin v Praze

Všechna níže uvedená kina mají zveřejněný program na toto léto. Informace k jednotlivým kinům najdete na jejich webových stránkách.

Kinobus dopravního podniku

Vstup na filmy je zdarma. Kinobus je každý týden v jiné městské části, kde promítá od pondělí do čtvrtka. Nabící 200 míst k sezení a zapůjčení dek zdarma. Filmy začínají vždy po setmění. Do konce prázdnin bude autobus v těchto částech Prahy: Horní Měcholupy, Vítkov, Suchdol, sdíliště Řepy, park u Chodovské tvrzi, na Zličíně a na Hůrce.

Praha 1

Letní kino na Mariánském náměstí

Na Mariánském náměstí se nachází tzv tiché kino. Diváci dostanou před projekcí sluchátka, takže zvuk promítání neruší okolí. Pokud by bylo nevhodné počasí, promítání se přesouvá do kinosálu Městské knihovny. Vstup na projekce, které probíhají vždy od pátku do neděle, je zdarma. 

Letní kino Skautský institut

Letní kino na Staroměstském náměstí má nepravidelný program, v současné chvíli jsou naplánovány dvě projekce, a to 17. a 30 srpna. Vstupenka do kina stojí 100 korun, počet míst je ovšem limitovaný. Letní kino láká primárně na unikátní atmosféru.

Letní kino Anežka live!

Letní kino v zahradách kláštěra sv. Anežky promítá o víkendech, výjimečně i v pondělí. Vstupenka stojí 140 korun a rezervace jsou otevřeny vždy v den projekce od 12 hodin na stránce www.praha.postreh.com. 

Praha 2

Letní kino CAMP

Vstup do letního kina Centra architektury a městského plánování je zdarma, organizátoři ale doporučují vstupenky předem rezervovat. V případě nepřízně počasí se projekce přesouvá dovnitř centra. Kino promítá každé úterý v atriu CAMPu v areálu Emauzského kláštera.

Praha 4

Letní kino Žluté lázně

Letní kino v areálu Žlutých lázní promítá nepravidelně, vstup na film stojí 150 korun. 

Letní kino Spojovna

Promítání filmů probíhá v rámci areálu pivovaru Spojovna v Kunraticích. Na projekci můžete dorazit každou středu, vstup je zadarmo a při nepřízni počasí se promítání ruší.

Sunset cinema

Na střeše nákupního centra Arkády Pankrác jsou každý den promítány hned dva filmy. Vstupenky stojí 290 korun a letní kino je vybaveno občerstvením a LED plátnem, na kterém se promítá i za světla. Organizátři doporučují lístky kupovat předem online.

Praha 5

Letní kino Kinská

Za Národopisným muzeem v Kinského zahradách probíhá vždy od úterý do soboty projekce letního kina. Cena vstupenky je 119 korun, filmy začínají v 21:30, v srpnu pak od 21:00. V případě nepřízně počasí se při dostatečném počtu prodaných vstupenek projekce přesouvá do kina Atlas. Do letního kina Kinská můžete navíc vyrazit i se svým čtyřnohým přítelem.

Letní kino Gabriel

V objektu bývalého kláštera sv. Gabriela, dnes Gabriel Loci, nepravidelně promítá letní kino Gabriel. Vstupenky na filmy stojí 120 korun. Pokladna se otevírá půl hodiny před projekcí. 

Meetfactory

Na Smíchovském nádraží v industriálním prostředí Meetfactory probíhá každou středu projekce letního kina. Vstup je zadarmo a bar na místě bývá otevřen až do konce filmu.

Praha 6

Letní kino Vypich

Letní kino neKONEČNÁ Vypich se nachází u Obory Hvězda. Hraje každý čtvrtek, vstup je zadarmo. Organizátoři nabízí na místě zapůjčení židle za 20 korun (a vratnou zálohu 100 korun). V případě nepříznivého počasí kino nepromítá.

Letní kino u Keplera

V parku u Gymnázia Jana Keplera se promítá vždy v pátek a v sobotu od 21 hodin. Vstupné stojí 100 korun a do prostoru kina mohou i psi, pokud jsou na vodítku. V prostorách parku jsou zajištěny mobilní toalety a při nepříznipočasí se projekce ruší.

Letní kino Klubovna 

Na zahradě Klubovny v Dejvicích se pomítá každou středu. Vstupenka stojí 100 korun.

Letní kino Lysolaje

Městská část Lysolaje organizuje projekce v atriu Základní školy Járy Cimrmana. Cenu vstupenky sice neuvádí, v nepřízni počasí je ale možné projekci přesunout do tělocvičny školy. Promítá se každý čtvrtek a divákům je doporučeno donést si vlastní sedáky, deky i občerstvení.

Letní kino Dlabačov

Dlabačov promítá v rámci letního kina od čtvrtka do soboty. Vstupenku pořídíte za 120 korun a pokud přijedete autem, je možné zaparkovat u hotelu Pyramida.

Praha 7

Letní kino Stalin

V Letenských sadech v Kulturním centru Containall se promítá nepravidelně v úterý. Na webu není uvedena cena vstupenky, organizátoři ale upozorňují, že při některých akci je na baru vybírán doporčený příspěvek 50 korun.

Letní kino Evergreen

Na zatravněné střeše multifunkčního sálu DOX se nachází tiché kino. Vstupenka stojí 200 korun, v případě nepříznivého počasí se projekce přesouvá do sálu DOX. Filmy jsou promítány každou středu a vstpenka stojí 200 korun.

Letní kino u klubu Cross

Již tradiční letní kino u klubu Cross promítá každou středu a vstupenka stojí 100 korun.

Praha 8

Letní kino kasárny Karlín

Letní kino v kasárnách karlín má kapacitu 150 lehátek, celková kapacita kina je ale neomezená. Vstpné na film je 100 korun, v některých případech dobrovolné. Filmy jsou promítány několikrát do měsíce nepravidelně. V případě špatného počasí se projekce přesouvá do vnitřníhi kinosálu.

Letní kino Spirála

Na zahradě DDM Spirála probíhá každý čtvrtek projekce letního kina. Vstup je zadarmo a v případě deště se projekce přesouvá do Divadelního sálu.

Praha 9

Letní kino Paramount MAX

Na střeše obchodního domu Centrum Černý most je otevřené letní kino Paramount MAX, které promítá každý čtvrtek zdarma. Na webu obchodního centra lze soutěžit o vstupenky do VIP zóny. Filmy začínají v 21 hodin, před projekcí probíhá vystoupení standup komiků z Comedy Clubu.

Letní kino na Pragovce

Filmy jsou na Pragovce promítány každý čtvrtek, vstup na projekci je zdarma. V případě nepříznivého počasí je možné projekci přesunout pod střechu. V areálu je otevřená galerie a kavárna, které se zavírají až se začátkem projekce.

Praha 15

Letní kino Hostivař

Pravidelná úterní promítání letního kina Hostivař probíhají na zahradě Pivvaru Hostivař. Promítá se jen za dobrého počasí, vstup na filmy je zdarma.

Praha 16

Letní kino Kamínka

Zbraslavské letní kino Kamínka promítá ve venkovních prostorech restaurace. Kapacita projekcí je až 100 osob, je ale možné donést si vlastní deku nebo sezení. Vstupenka stojí 150 korun a promítá se každý čtvrtek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook Letní kino před klubem Cross

Štítky letní kino, kultura, program, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přinášíme velký přehled letních kin v Praze  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.