Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Na první pražský Comic-Con přišlo 23 tisíc fandů sci-fi a komiksu

Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih Comic-Con dorazilo do pražského O2 Universa 23 tisíc návštěvníků. Třídenní kapacita byla prakticky vyprodaná, řekla za pořadatele Iva Pavlousková. "První ročník Comic-Con Prague hodnotíme jako velký úspěch, který překročil všechna naše očekávání," uvedla. Od 12. do 14. února 2021 se bude konat příští ročník.

"S tím, že největší pozornost přitáhnou besedy s hollywoodskými herci jsme počítali, ale velmi silný zájem vzbudil i fanouškovský program, výstavy a herny," uvedla Pavlousková.

Pořadatelé nabízeli vstupné na jednotlivé dny, na dva víkendové dny nebo na celé tři dny. Páteční a nedělní vstupné bylo za 790 korun, sobotní za 990 korun, třídenní lístek stál 1990 korun. V nabídce byla i třídenní sběratelská vstupenka za 2190 a VIP za 4990 korun; ty se podle pořadatelů vyprodaly již několik měsíců předem.

Pražské O2 Universum bylo od pátečního odpoledne v obležení fanoušků zmíněných žánrů. Mnozí přijížděli městskou dopravou převlečeni za své oblíbené hrdiny - nejvíce snad bylo vidět na eskalátorech metra hrdiny z oblíbené ságy Hvězdné války či Supermany a jejich ženské protějšky. V místě setkání se pak ti s nejpropracovanějšími kostýmy a líčením ochotně nechali fotit dalšími návštěvníky.

Ti přicházeli na besedy, tvůrčí dílny, autogramiády nebo focení, zkoušeli si simulaci řízení kosmické lodi nebo si prohlíželi velké modely postav a vesmírných lodí z Hvězdných válek. Vystoupila řada cosplayerů, tedy těch, kdo se věnují kostýmovým hrám (cosplay). Za cosplay se označuje kostým, v němž se daný člověk snaží vypadat jako nějaká postava z fantasy či sci-fi příběhu, hodně rozšířené pak jsou kostýmy a cosplay postav z anime, mangy nebo videoher.

S diváky diskutoval i Danny John-Jules, kterého čeští diváci znají jako Kocoura z britského seriálu Červený trpaslík. V sobotu se představil herec John Rhys-Davies, představitel trpaslíka Gimliho z filmové série Pán Prstenů, nebo Ron Perlman, který ztvárnil na filmovém plátně komiksového Hellboye. Vzpomínal na natáčení v Praze, kterou si velmi oblíbil, a svým vyprávěním prokládaným velmi jadrnými výrazy nadchl své tuzemské fanoušky.

Comic-Con se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánru sci-fi, fantasy a horor. V Česku se konal poprvé, v zahraničí má v mnoha městech dlouhou tradici. První ročník se konal v USA v roce 1970 a během let se rozrostl na významnou akci.

Autoři | Foto Comic-Con

Štítky ČR, zábava, film, literatura, festival, Comic-Con, science fiction, komiks, Star Wars, Ron Perlman, John Rhys-Davies, Danny John-Jules, kniha, vesmír, Pán prstenů, USA, Superman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na první pražský Comic-Con přišlo 23 tisíc fandů sci-fi a komiksu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.