Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

V sobotu se Pražanům letos poprvé otevře zahrada Strakovy akademie

Zájemci mohou letos poprvé navštívit zahradu Strakovy akademie, která v loňském roce prošla rozsáhlou renovací. Poté bude přístupná každou sobotu až do října. V souvislosti s výročím Dne vítězství se veřejnosti otevře i Lichtenštejnský palác.

Areál Strakovy akademie prošel v minulém roce renovací, která měla odstranit některé předchozí necitlivé zásahy. Okolí budovy v novobarokním stylu se dočkalo úpravy v duchu stylu původního architekta Františka Thomayera. V zahradě je teď k vidění až 15 tisíc květin, živé ploty nebo více než 11 tisíc metrů čtverečních zregenerovaného trávníku.

Součástí zahrady je nově prostor pro mobilní výstavy a předpolí, které navazuje na Kosárkovo nábřeží.

Zahrada bude pro návštěvníky přístupná v sobotu od 10 do 18 hodin, vstup je z Kosárkova nábřeží. Poté se bude otevírat každou sobotu až do 14. října.

Na Den vítězství do Lichtenštejnského paláce

V pondělí se pro veřejnost otevře také Lichtenštejnský palác, kde mohou zájemci navštívit komentované prohlídky zdarma. V jejich rámci navštíví například modrý salonek, kapli nebo palácovou zahradu. Program potrvá od 9 do 16 hodin, není potřeba se registrovat předem.

Prezident Pavel představil oficiální portrét, stylista na něm našel chyby

Prezident Petr Pavel dnes představil svůj oficiální portrét. K dispozici bude v deseti barvách nebo černobílý. Vytvořeny byly i oficiální portrét prezidentského páru a poštovní známky, které bude možné koupit od 7. června. Podle stylisty má ale...

Úřad vlády pravidelně pořádá dny otevřených dveří do svých objektů při příležitosti významných dnů, letos budou probíhat až do 17. listopadu. Do konce roku se ještě otevře například Kramářova vila nebo Hrzánský palác.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Prague City Tourism

Štítky zahrada, Strakova akademie, Lichtenštejnský palác, Den vítězství, architektura, kultura, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se Pražanům letos poprvé otevře zahrada Strakovy akademie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.