Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hellboy, Superman i kocour z Červeného trpaslíka. Podívejte se, kdo přijede na pražský Comic-Con

Hlavní hvězdou festivalu popkultury Comic-Con, který se poprvé za dobu konání uskuteční v Praze, a to 7. až 9. února, bude britský spisovatel Ben Aaronovitch. V prostorách O2 universum se jako jeden z pozvaných spisovatelů, scénáristů a komiksových tvůrců zúčastní besed a diskusí. Za pořadatele o tom informovala Iva Pavlousková. Festival Comic-Con pokrývá široký rozsah populární kultury včetně žánrů jako jsou komiksy nebo díla spjatá se sci-fi a fantasy.

Doctor Who, ale i Řeky Londýna

Ještě před svojí literární kariérou napsal Aaronovitch dvě řady pro televizní seriál BBC Doctor Who, jednu epizodu do seriálu Casualty a autorsky se podílel na sci-fi Jupiter Moon. V Česku od roku 2015 vyšly jeho knihy Řeky Londýna, Měsíc nad Soho, Šepot podzemí, Prokleté domovy a komiks Čarojízda. Prvního dílu Řeky Londýna se v Česku prodalo téměř 10 tisíc výtisků.

Festival Comic-Con se těší oblíbenosti po celém světě. První ročník se konal v USA v roce 1970 a během let se rozrostl na významnou akci. Například před čtyřmi lety na festivalu Comic-Con v kalifornském San Diegu měl světovou premiéru film Star Trek: Do neznáma.

Čeští hosté na Comic-Conu

„Z českých spisovatelů a spisovatelek sci-fi, fantasy a hororu nám svoji účast již potvrdili Miroslav Žamboch či František Kotleta. Dorazí také Vilma Kadlečková, Petra Neomillnerová, Karolína Francová, Kristýna Sněgoňová, Jan Kotouč či Jiří Walker Procházka," uvedl programový ředitel festivalu Václav Pravda.

„Jsme rádi, že kromě zavedených spisovatelů můžeme na naší akci přivítat i mladé talenty domácí literatury, třeba Katku Šardickou, která v loňské anketě Kniha roku zvítězila v kategoriích Young Adult a Objev roku, nebo talentované spisovatele Pavla Bareše či Martina Bečana a další," dodal marketingový ředitel spolupořádajícího Active Radia Pavel Renčín.

Hellboy, Superman i kocour z Červeného trpaslíka

Z herců se na festivalu objeví například Ron Pearlman, který tvárnil hlavní roli ve filmu Hellboy. Dorazí také Brandon Routh, představitel Supermana z filmu Superman se vrací anebo legendární kocour ze seriálu Červený trpaslík Danny John-Jules.

Na festivalu nebude chybět ani tvorba komiksových malířů a ilustrátorů. Mezi umělce, kteří akci navštíví, patří Brian Azzarello, John McCrea, Rafa Garres, Alvaro Martínez, Marco Turini, Vlastislav Toman, Petr Kopl, Jonáš Ledecký a další. Zatímco komiksový program v pátek bude převážně se zahraničními hosty, sobotní a nedělní program se rozšíří o domácí umělce.

Autoři | Foto comiccon.cz

Štítky ČR, Británie, zábava, literatura, film, festival, Comic-Con, FOTO, Superman, Červený trpaslík, science fiction, Ben Aaronovitch, Londýn, Praha, populární kultura, Česko, Brandon Routh, Danny John-Jules

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hellboy, Superman i kocour z Červeného trpaslíka. Podívejte se, kdo přijede na pražský Comic-Con  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.