Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letná je v žebříčku nejvíc cool čtvrtí na světě. Přečtěte si, čím oslnila

Pražská Letná patří mezi nejvíc cool městské čtvrti na světě. Vyplývá to z průzkumu cestovatelského magazínu TimeOut, který požádal 20 tisíc obyvatel měst po celém světě a místní odborníky, aby řekli, jaká jsou podle nich ta nejlepší místa pro zábavu, jídlo nebo kulturu v jejich městech. Letná v žebříčku obsadila 31. místo, za sebou nechala například předměstí Sydney Marrickville nebo amsterdamský Noord.

Loni v žebříčku bodovala Křižíkova ulice v Karlíně, letos Letná

Cestovatelský magazín TimeOut každoročně přichází s žebříčkem nejvíc cool čtvrtí nebo ulic světa. Redakce magazínu TimeOut si uvědomuje, že co je „cool“, lze brát velmi subjektivně, nicméně jde o čtvrti a místa, která disponují například špičkovou kulturou a nočním životem nebo skvělým a cenově dostupným jídlem a pitím.

V žebříčku jsou čtvrti, které návštěvník projde za méně než půl hodiny, ale mohl by v nich strávit klidně celý den. Loni v žebříčku bodovala Křižíkova ulice v pražském Karlíně. Letos oslnila redaktora Davida Creightona Letná.

Křižíkova ulice v Praze patří mezi nejvíc cool ulice světa. Za sebou nechala i světové bulváry

Křižíkova ulice se dostala do výběru třiceti nejvíc cool ulic světa magazínu TimeOut. Ulice spojující Florenc s Invalidovnou oslnila redaktora Davida Creightona, který vyzdvihl způsob, jakým se Křižíkova ulice vypořádala se záplavami, doporučil...

Letná nabízí restaurace, kavárny i spoustu kultury

David Creighton vyzdvihuje kontrast Letné a Starého Města, které se nachází hned za Vltavou. Letná působí živě, ale není tak zaplněná jako příliš turistické Staré Město. Redaktor popisuje letnou jako místo, kde si lidé v létě užívají sport, pikniky nebo drinky s nádherným výhledem.

O kouzlu Letné svědčí četné kavárny, restaurace a malé obchůdky. Autor zmiňuje funkcionalistický Veletržní palác, který vystavuje moderní umění, zve na brunch do Café Letka, na procházku do Stromovky, k návštěvě The Farm Urban Kitchen and Coffee nebo Národního technického muzea.

Pauzu na odpolední kávu a dortík před filmem v kině Bio Oko by podle Davida Creightona mohla vyplnit návštěva cukrárny Alchymista. K ubytování pak TimeOut doporučuje hotel Mama Shelter.

Praha je nejkrásnější město světa. Za sebou nechala New York, Paříž nebo Chicago

Praha je nejkrásnějším městem světa. Vyplývá to z výsledků ankety magazínu TimeOut, které se účastnilo 27 tisíc lidí z celého světa. Praha za sebou nechala New York, Paříž nebo Chicago. Lidé, kteří se ankety zúčastnili, řadí mezi největší kvality...

Žebříček ovládlo Mexiko

Letošní žebříček ovládla Colonia Americana v Mexiku, druhé skončilo srdce lisabonského nočního života v Portugalsku Cais do Sodré. Na třetím místě skončila čtvrť Wat Bo Village.

Na třicátém místě žebříčku, tedy na místě před Letnou, je manchesterská Northern Quarter, třicáté druhé místo obsadil amsterdamský Noord. Celý žebříček je k nalezení přímo na stránkách magazínu TimeOut.

Ohodnoť článek

Štítky žebříček, Letná, čtvrti, Praha, kultura, timeout, časopis, Sydney, Karlín, Mexiko, David Creighton, Staré Město pražské, jídlo, Národní technické muzeum v Praze, Kino Oko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

To tam asi nebyli osobně. Psí záchod. Ten smrad je v této oblasti děsivý a spousta exkrementů. I když obrovské plochy k venčení jsou jen pár kroků na každou stranu. Žijí tam lidé, majitelé psů, kteří jsou neuvěřitelná prasata.

Pátek, 14. října 2022, 06:13Odpovědět

Letná je v žebříčku nejvíc cool čtvrtí na světě. Přečtěte si, čím oslnila  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.