Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hele, tady je pětilitr. Řidič nadýchal přes dvě promile a snažil se uplatit strážníky

Hele, tady je pětilitr... Těmito slovy chtěl urovnat situaci opilý devětašedesátiletý řidič, který jel v poškozeném voze a nadýchal přes dvě promile alkoholu. Strážníci ho upozornili na další podezření ze spáchání trestného činu podplácení. Případem ze začátku listopadu loňského roku se nyní zabývá Policie ČR, uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Neosvětleného červeného auta s poškozeným předním nárazníkem si všimli pražští strážníci taky kvůli značně nejistému způsobu jízdy. Případ se stal začátkem listopadu v Jarníkově ulici v Praze.

Když strážníci zastavili vozidlo o kousek dál na parkovšti, zjistili, že řidič daného vozu má velké problémy s koordinací pohybů i s vyjadřováním. „I jeho dech prozrazoval požití alkoholu. To následně potvrdila také opakovaná dechová zkouška, která prokázala přes 2 promile," popsala mluvčí.

Muž byl omezen na osobní svobodě a strážníci přivolali státní policii. „Při čekání na jejich příjezd nabídl devětašedesátiletý muž strážníkům úplatek ve výši 5 tisíc korun. Strážníci ho upozornili na další podezření ze spáchání trestného činu podplácení. Případem ze začátku listopadu loňského roku se nyní zabývá Policie ČR," doplnila Irena Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky úplatek, opilý řidič, strážníci, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hele, tady je pětilitr. Řidič nadýchal přes dvě promile a snažil se uplatit strážníky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.