Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nová trať ze Sídliště Barrandov do Holyně je dokončena. V sobotu zahájí běžný provoz

První pravidelné tramvajové spoje vyjedou v sobotu na novou trať v Praze 5 ze Sídliště Barrandov do Holyně. Její stavba necelých deset měsíců, má dvě nové moderní zastávky a vyšla na 260 milionů korun.

Dopravní podnik získal na stavbu dotace z evropských fondů

Na trati dlouhé jeden kilometr vznikly dvě nové zastávky, Náměstí Olgy Scheinpflugové a Holyně. Jsou vybaveny novým městským mobiliářem a elektronickým informačním systémem, který o odjezdech poskytuje online informace. Pražský dopravní podnik na svém webu oznámil, že takto modernizoval i zastávku Sídliště Barrandov.

Jak uvedla ČTK, celá výstavba stála 260 milionů korun, z toho 200 milionů získal Dopravní podnik z evropských fondů.

„Do Holyně prodlouží linku č. 5, nicméně do pondělí 11. dubna je kvůli opravě tramvajové křižovatky Anděl do Holyně dočasně vedena linka č. 4. Linka č. 5 začne do Holyně jezdit od úterý 12. dubna," informoval dopravní podnik v tiskové zprávě.

Trať se bude za rok prodlužovat

Trať je zatím v Holyni zakončena dočasným obousměrným kolejovým přejezdem, protože tento úsek v budoucnu naváže druhá část celého projektu. Začíst stavět by se mělo na jaře příštího roku.

„Byť se to zdá jako nesmysl stavět trať na poli, je to naopak ukázka koncepčního plánování, o které se poslední tři roky snažíme. Kolem totiž už roste nová čtvrť, na které s Prahou 5 pracujeme. Architekti z A69 tam zpracovali super studii. Noví obyvatelé se tak už budou stěhovat do fungující čtvrti s dopravní obsluhou,“ vysvětlil v tiskové zprávě Petr Hlaváček (TOP 09), náměstek primátora pro oblast územního rozvoje a územního plánu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPP - Zdeněk Bek

Štítky Barrandov, Holyně, tramvaj, sídliště, dpp, trať, doprava, Praha, dopravní společnost, Olga Scheinpflugová, Petr Hlaváček, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová trať ze Sídliště Barrandov do Holyně je dokončena. V sobotu zahájí běžný provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.