Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na silnicích a chodnících opatrně. Meteorologové varují před náledím

Od dnešní čtvrté hodiny odpolední do zítřejší deváté ranní je v platnosti výstraha meteorologů před náledím. Právě náledí nebo zmrazky se budou lokálně vyskytovat při poklesu teplot pod bod mrazu. Chodci by si na chodnících měli dávat pozor na uklouznutí, řidiči by pak měli být opatrní na silnicích, které mohou také klouzat.

Na silnicích a chodnících opatrně

„Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ varují meteorologové. Řidiči by měli sledovat předpověď počasí a jezdit velmi opatrně.

Do dnešního večera má být oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Nejvyšší teploty kolem nuly až plus dvou stupňů, což jsou podmínky ideální k tvorbě náledí. „K večeru se dá místy očekávat tvorba náledí a zmrazků,“ upozorňují meteorologové.

V noci bude někde i mínus pět stupňů

V noci teploty klesnou k mínus jednomu až mínus třem stupňům, někde až k mínus pěti. Bude zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle i polojasno. Náledí nebo zmrazky by se mohly vyskytovat i v noci.

V sobotu čekáme oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno. Ojediněle slabé sněžení. Nejvyšší teploty se v sobotu dostanou od mínus jednoho k plus jednomu stupni Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TSK

Štítky počasí, doprava, náledí, Praha, silnice, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích a chodnících opatrně. Meteorologové varují před náledím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.