Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dnes opět vyjely vánočně vyzdobené vozy MHD, budou jezdit do Tří králů

Do pražských ulic dnes opět jako v dřívějších letech vyjely vánočně nazdobené vozy MHD, které budou moci Pražané v ulicích potkávat až do Tří králů. Jedná se o tramvaje, autobus a vozy lanovky na Petřín.

Dopravní podnik vybral firmy pro monitoring stavby metra D, zaplatí za něj 792 milionů korun

Pražský dopravní podnik (DPP) podepsal smlouvu se sdružením firem SG Geotechnika, INSET, GeoTec-GS a PUDIS, které zajistí tzv. pasportizaci a monitoring pro plánovanou stavbu metra D. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí podniku Aneta...

Vánočními vozy lanovky se mohou lidé podle mluvčí Anety Řehkové svézt už dnes, od neděle pak postupně podnik nasadí na pravidelné linky i nazdobené tramvaje a autobusy. Bude se jednat o tramvaj typu 15T ForCity, dva klasické vozy T3, historickou dvounápravovou tramvaj Ringhoffer a mazací tramvaj. Výzdoby se letos dočkal také retrobus Irisbus Citelis 12M.

V nedělí se budou moci lidé vánoční tramvají 15T svézt na lince 9, autobusem pak na lince 124. V dalších dnech se budou vozy střídat také na linkách 12 a 20, v případě retrobusu na linkách 109, 111 a 199. Nazdobená mazací tramvaj vyjede v pondělí a historickou tramvaj Ringhoffer podnik poprvé vypraví v pátek 3. prosince na historickou linku 42. Ve stejný den začnou na lince 2 také jezdit vánoční tramvaje T3.

Ředitel DPP Petr Witowski uvedl, že podnik chtěl původně dnešní rozsvícení a první jízdu vánočních vozů otevřít veřejnosti, ale stejně jako loni to kvůli epidemii koronaviru nevyšlo. "Po roce se bohužel ocitáme téměř ve stejné situaci, kvůli protiepidemickým opatřením jsme letošní rozsvícení a první vypravení vánoční flotily museli zrealizovat bez veřejnosti," uvedl. Řehková dodala, že všechna vozidla letos zdobí více než 13 tisíc vánočních světýlek a s výzdobou podnik začal v pondělí 22. listopadu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPP

Štítky ČR, MHD, Praha, Vánoce, Petřín, pandemie covidu-19, Petr Witowski, Irisbus Citelis 12M, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes opět vyjely vánočně vyzdobené vozy MHD, budou jezdit do Tří králů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.