Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Koněvka je otevřena ve směru do centra. Na silnici jsou nové cyklopruhy

Oprava Koněvovy ulice na Žižkově má za sebou další etapu. V minulých dnech stavební společnost ukončila práce na rekonstrukci silnice v úseku křižovatky s Ostromečskou po křižovatku s Černínovou. Na silnici jsou nově vyznačené cyklopruhy a od pondělí 1. listopadu je Koněvova ulice opět otevřena pro veškerý provoz ve směru do centra.

Cyklopruhy jsou iniciativa hlavního města

Původně bylo naplánováno, že provoz ve směru do centra pro veškerou dopravu bude obnoven 8. listopadu. Nakonec však došlo k jeho obnovení v jednom směru už 1. listopadu. „Koněvova je od dnešního rána otevřena směrem do centra Je tu klid, moc řidičů o tom zatím neví,“ popsal včera místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení). Provoz v Koněvově ulici ve směru do centra nebyl nijak hustý ani v pondělí odpoledne.

Na novém asfaltu jsou vyznačené cyklopruhy, které zdánlivě dělají vozovku užší. „Ochranné cyklopruhy vozovku pro auta nezužují, rozměrná auta mohou cyklopruh pojíždět. Za mě je potřeba myslet v dopravě na všechny způsoby dopravy. Jinak je to iniciativa zástupců hlavního města,“ dodal k cyklopruhům Rut.

Dělníci teď dláždí chodníky

Dělníci zahajují další etapu prací. Koněvova ulice je ve směru do centra pro dopravu stále uzavřena a autobusové linky jsou nadále vedeny ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky – Hajského.

V této poslední fázi dokončí dělníci dláždění chodníků od Ostromečské po Černínovu. Chodci využívají vymezený koridor ve vozovce. Hotovo by mělo být koncem listopadu.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky doprava, opravy, Koněvova ulice, Praha 3, silnice, Žižkov, Ondřej Rut, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koněvka je otevřena ve směru do centra. Na silnici jsou nové cyklopruhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.