Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražský očkovací autobus zamíří na výstaviště nebo na náplavku

Pražský očkovací autobus je stále na cestách, za tři týdny jeho služby využilo téměř 500 lidí, kteří se nechali očkovat bez nutnosti předchozí rezervace. Tento měsíc bude mít autobus další zastávky po celé Praze, objeví se na Zličíně, na náplavce nebo na holešovickém výstavišti.

Zličín, náplavka, výstaviště i zoo

Zastávky očkovacího autobusu jsou vybírány podle hustoty lidí na jednotlivých místech. V pátek 20. srpna autobus zamíří na parkoviště HOMEPARK Zličín, kde bude zájemcům k dispozici od desáté hodiny dopoledne do šesté hodiny večer. O víkendu autobus zaparkuje na rodinném festivalu Pohádkoland, který se uskuteční na Výstavišti v Holešovicích.

Příští pátek 27. srpna zájemci najdou očkovací autobus u parkovacího domu před Centrem Černý Most a v sobotu a v neděli 28. a 29. srpna u Rašínova nábřeží na akci Auta na náplavce. Na poslední dva srpnové dny zamíří autobus do Zoo Praha. Harmonogram stanovišť je k dispozici zde.

Prahou bude jezdit očkovací autobus. Zamíří na náplavku i do Stromovky

Praha dnes na Mariánském náměstí představila pojízdný očkovací autobus. Chce tak přiblížit očkování proti covidu Pražanům, ale i návštěvníkům metropole. Autobus poprvé vyjede v sobotu 31. července a postupně objede hojně navštěvovaná místa...

V autobuse se očkovalo 494 lidí

V autobuse se očkuje vakcínou Comirnaty (BionTech/Pfizer) a jednodávkovou vakcínou Janssen-Cilag (Johnson & Johnson), kterou však nelze kombinovat s jinými očkovacími látkami. Na druhou dávku vakcíny Comirnaty je možné se dostavit opět do očkovacího autobusu v místě jeho aktuálního stání, nebo se objednat do Metropolitního očkovacího centra, případně kamkoliv jinam.

Na cestu po Praze vyrazil speciální autobus už na konci července a až doposud se v něm nechalo naočkovat 494 osob. Jen za první víkend při zastávce v Zoo Praha vakcínu obdrželo 180 zájemců a o pár dní později se před Nákupní centrum Eden dostavilo 107 lidí. Další desítky se jich přidaly i v Obchodním centru Letňany, na náplavkách, na Olympijském festivalu ve Stromovce nebo v trojské botanické zahradě.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky očkování, autobus, kampaň, Praha, náplavka, Zličín, vakcína, Výstaviště Praha, ZOO Praha, Centrum Černý Most, olympijské hry, Comirnaty, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský očkovací autobus zamíří na výstaviště nebo na náplavku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.