Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Taxikář natáhl turisty. Strážníci ho vypátrali a peníze musel vrátit i s omluvou

Turisté zaplatili za cestu z Hlavního nádraží do hotelu v centru Prahy místo dvou set korun dva tisíce. Když se o tom zmínili na recepci, personál hotelu kontaktovat pražské strážníky, kteří podvodníka vypátrali a přiměli jej, aby turistům peníze vrátil.

Případ se stal začátkem prosince, kdy turisté přijeli taxíkem z Hlavního nádraží do jednoho z hotelů v centru Prahy. Na recepci se zmínili, že za cestu zaplatili v přepočtu 1962 korun, což se jim sice zdálo moc, ale částku uhradili. Zaměstnanci hotelu však okamžitě kontaktovali Taxi tým pražských strážníků, kteří asi za dvě hodiny přivezli nepoctivého taxikáře do hotelu, kde turistům peníze s omluvou vrátil. Cizinci měli místo necelých dvou tisíc zaplatit zhruba 200 korun.

„Strážníkům s identifikací nepoctivého taxikáře pomohly záznamy z kamer hotelu, na kterých řidiče ihned poznali a díky znalosti ho vyhledali a přiměli k tomu, aby peníze vrátil. Dále celou věc pak řešili v rámci zákonných oprávnění," píše se na facebooku pražských strážníků. Podobné případy předraženého jízdného u taxikářů pro turisty řeší strážníci Taxi týmu průměrně pětkrát do měsíce.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky taxi, podvod, turisté, doprava, peníze, Praha, hotel, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikář natáhl turisty. Strážníci ho vypátrali a peníze musel vrátit i s omluvou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.