Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policistům ujížděl motorkář na drogách. Našli ho, jak se krčí mezi zaparkovanými auty

Pražským policistům ve středu večer ujížděl řidič na motorce. Když policisté muže dopadli, zjistili, že má vyslovený platný zákaz řízení a navíc je pod vlivem alkoholu i drog. Teď je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté chtěli zastavit a zkontrolovat motorkáře ve Veleslavínské ulici v Praze 6. Když řidič zjistil, že má v zádech policejní hlídku, znervózněl, několikrát se za ní otočil a začal kličkovat. Když policisté rozsvítili majáky, motorkář zastavil na parkovišti, vysadil spolujezdkyni a začal ujíždět. Policisté tedy informovali ostatní hlídky.

Řidič ujížděl přes parkoviště do ulice Generála Píky, kde najel na chodník a v uličce pro pěší, která vedla do Buštěhradské ulice, se kolegům ztratil z dohledu. Po několika minutách se ale podařilo motocykl najít na schodech poblíž Buštěhradské ulice a policisté zahlédli muže v Dělostřelecké ulici v Praze 6, jak se krčí za zaparkovanými auty. „Ten, když je spatřil, snažil se před nimi ještě utéct. Na výzvy k zastavení nereagoval a tak ho po pár metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté zjistili, že sedmačtyřicetiletý muž mezitím vyhodil motorkářskou helmu do popelnice, že má vyslovený platný zákaz řízení do roku 2026, že si před jízdou dal pervitin a že je opilý, nadýchal totiž 0,7 promile alkoholu.

Policisté muže omezili na osobní svobodě a převezli ho na policejní služebnu. „V současné chvíli je muž podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, doprava, ujíždění, Praha, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policistům ujížděl motorkář na drogách. Našli ho, jak se krčí mezi zaparkovanými auty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.