Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žena ujížděla vysokou rychlostí policii a najížděla na služební vůz. Policisté použili zastavovací pás

Rychlostí 180 kilometrů v hodině ujížděla v noci na sobotu z Plzeňského kraje směrem do Prahy po dálnici D5 řidička vozu Škoda Fabia. Policisté z Plzně požádali své kolegy z Prahy krátce po jedné hodině ranní o pomoc při zadržení nebezpečné motoristky.

„Operační důstojník informoval pražské hlídky v terénu, které se do pronásledování ihned zapojily. Během ujíždění měla řidička po celou dobu zapnutá výstražná světla, nereagovala na výzvy k zastavení, ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu, nerespektovala dopravní značení a ujížděla v místech až 180 kilometrovou rychlostí.  V jednu chvíli najela i na služební vozidlo, které se ji pokusilo předjet,“ popsala událost mluvčí policie Violeta Siřišťová.  

Policisté z pražského oddělení Zličín úspěšně použili, na Rozvadovské spojce, zastavovací pás, který řidička projela a propíchla si tím všechny pneumatiky na vozidle. Následně ji v Bucharově ulici policisté zablokovali a zabránili v odjezdu zahrazením cesty služebním vozidlem.

Řidička se ale ani poté nechtěla vzdát. Na výzvy k opuštění vozidla nereagovala, držela v ruce zapalovač a snažila se zapálit roušku, kterou měla v tu chvíli nasazenou na obličeji. „Jelikož bylo vozidlo uzamčené, policisté z pohotovostní motorizované jednotky rozbili teleskopickým obuškem okýnko u řidičky a ženu za užití donucovacích prostředků z vozidla vytáhli. Jelikož s policisty podezřelá stále nekomunikovala a zdála se být ve špatném psychickém stavu, zavolali jí záchranku,“ řekla mluvčí Siřišťová.

Policisté osmadvacetiletou řidičku vyzvali, aby se podrobila testu na alkohol a omamné a psychotropní látky a jedy, což na místě odmítla. Prohlídkou vozidla policisté na místě spolujezdce nalezli několik léků. Záchranáři ženu převezli k lékařskému ošetření na psychiatrii za doprovodu policistů, kde byla po vyšetření převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Celým případem se policisté v současné době zabývají a zjišťují, proč osmadvacetiletá řidička ujížděla několik desítek kilometrů a nereagovala na výzvy k zastavení. Policisté nyní čekají i na výsledky vyšetření z odběru biologického materiálu, kterému se podezřelá v nemocnici podrobila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, policie, honička, Praha, Plzeň, Plzeňský kraj, Škoda Fabia, Zličín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena ujížděla vysokou rychlostí policii a najížděla na služební vůz. Policisté použili zastavovací pás  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.