Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž pobíhal mezi auty, natáčel policistu při řešení nehody a dal mu pěstí. Hrozí mu vězení

Když policisté řešili dopravní nehody ve Vršovicích, začal si jejich činnost na mobilní telefon natáčet kolemjdoucí muž. Když mu policisté řekli, že si nesmí natáčet přestupkové řízení a doklady účastníků dopravní nehody a musí si nasadit roušku, z místa odešel. Po chvíli se ale vrátil a udeřil policistu pěstí do obličeje. Později se ukázalo, že byl v minulosti odsouzen za násilný trestný čin a stále je v podmínce.

V neděli 14. února kolem šesté hodiny večerní vyšetřovali policisté nehodu v ulici Vršovická v Praze 10. „Při zpracovávání dopravní nehody si policisté všimli bílého světla, které svítilo do vozu, ve kterém prováděli administrativní úkony. Jeden z policistů proto otevřel dveře a zeptal se muže, zda něco potřebuje. Ten mu odvětil, že si natáčí činnost policie. Policista proto vystoupil z vozu a muži sdělil, že si nesmí natáčet přestupkové řízení a doklady účastníků dopravní nehody. Dále muži sdělil, že pokud chce s policisty komunikovat, musí si nasadit ochranu úst,“ vysvětlila policejní mluvčí Hana Křížová a dodala, že muž roušku nasadil až po zákonné výzvě. Po chvíli muže policisté z místa dopravní nehody vykázali.

To však nebylo vše. O pár minut později se na stejném místě stala další dopravní nehodě a jeden z policistů odešel k jejím účastníkům. „Tam si všiml, že stejný muž, který je natáčel, opět běhá v kolejišti, kličkuje mezi projíždějícími auty a zřejmě i volá na linku 158 a stěžuje si na jednání policistů. Proto za ním popoběhl a vyzval ho, aby opustil místo a zanechal svého protiprávního jednání. Na to muž zareagoval tak, že se otočil a znenadání policistu udeřil pěstí do obličeje,“ popsala mluvčí. Policista tedy donucovacími prostředky útočníka na místě omezil na osobní svobodě. Zadržený pak ještě vyhrožoval, že toto je policistův poslední den u policie.

Policisté muže převezli na služebnu, kde se ukázalo, že byl v minulosti odsouzen za násilný trestný čin a momentálně je stále ve zkušební době. „Z tohoto důvodu jej policisté převezli do cely předběžného zadržení a kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí a doplnila, že muži hrozí za trestné činy násilí proti úřední osobě a výtržnictví až čtyři roky ve vězení.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky nehoda, napadení, doprava, krimi, Praha, dopravní nehoda, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž pobíhal mezi auty, natáčel policistu při řešení nehody a dal mu pěstí. Hrozí mu vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.