Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trať mezi Chotkovými sady a Malostranskou právě prochází náročnou rekonstrukcí. Proč se opravuje častěji než jiné?

Tramvajová trať mezi Chotkovými sady a Malostranskou prochází náročnou opravou. Pražský dopravní podnik mezi Chotkovými sady a Klárovem vymění celkem 2,4 kilometru kolejnic, kdy část těchto kolejnic slouží již od roku 2004. V úseku je třeba také předláždit 3500 metrů čtverečních velké žulové dlažby. Má se taky zabrušovat vlnkovitost kolejnic a provádět další servis kolejových konstrukcí. Komplexní opravou projde rovněž mazací zařízení v oblouku u Jeleního příkopu. Proč se však tato trať opravuje častěji než jiné?

Vytížená trať i velké výškové převýšení

Důvod, proč se tato trať opravuje častěji než jiné, je prostý. Právě mezi Malou Stranou a Hradčany je velké výškové převýšení, a také je zde velký oblouk u Jeleního příkopu. To není zrovna ideální, a tak se trať poté velmi rychle opotřebuje.

Tento úsek je také velmi vytížený, jelikož ve všední den tudy jezdí šest tramvajových linek, což ve špičce znamená v průměru jednu tramvaj za 75 vteřin.

Co se týče historie trati z Klárova směrem k Pražskému hradu, tak část byla zprovozněna již 30. ledna 1910. Jejímu uvedení do provozu předcházela úprava Chotkovy ulice, kdy dělníci její ostrý oblouk posunuli o několik metrů blíže k Jelenímu příkopu. Propojit oblasti Malé Strany a Hradčan tramvajovou tratí přitom město plánovalo již od roku 1899.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook PID

Štítky tramvaj, oprava, Praha, MHD, Chotkovy sady, Malostranská, sad, kolejnice, Jelení příkop, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Klárov, Malá Strana, Hradčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať mezi Chotkovými sady a Malostranskou právě prochází náročnou rekonstrukcí. Proč se opravuje častěji než jiné?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.