Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravní podnik letos na jaře opraví tři kilometry tramvajových tratí. Vybudovat chce také novou smyčku

V prvním pololetí letošního roku bude pražský dopravní podnik (DPP) opravovat tramvajové tratě. Zahájí rovněž stavbu tramvajové smyčky na Zahradním Městě a v částech linek metra A a C dojde k modernizaci zabezpečovacího zařízení. Práce dohromady vyjdou na 340 milionů korun. Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou. Zaměstnává asi 11 tisíc lidí a v hlavním městě provozuje MHD.

Oprava kolejí a nově vybudovaný úsek trati na Pankrác

Pražský dopravní podnik chce do konce června opravit 2,9 kilometrů a zrekonstruovat další 3 kilometry tramvajových tratí.

V současné době podnik opravuje koleje v Chotkově ulici. Poté, co práce dokončí, zahájí DPP 26. února výměnu kolejí a kolejových oblouků v úseku od křižovatky Bělehradské a Jugoslávské ulice po křižovatku Francouzské a Blanické. Práce zde potrvají do 26. března.

Následně začnou opravy například v Praze 4, kde podnik loni vybudoval novou trať z Pražského povstání na Pankrác. Podnik opraví trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské. Po skončení oprav 4. června plánuje DPP zahájit pravidelný provoz tramvají na nově vybudovaný úsek na Pankrác. V květnu budou opravené koleje v křižovatce U Bulhara a v červnu na Palackého náměstí v Podskalí.

Stavba nové smyčky na Zahradním Městě začne v dubnu

Zahájení stavby nové smyčky na Zahradním Městě má podnik naplánovanou na duben. Smyčka bude pod mostem Jižní spojky. V souvislosti s opravou železnice z Prahy na Benešov vznikne u smyčky nový přestup z tramvaje na vlak.

Modernizace stanice a vybudování bezbariérového zpřístupnění stanice metra A Jiřího z Poděbrad začne na jaře, přesný termín ještě stanovený nebyl.

DPP chystá v metru modernizaci zabezpečovacích zařízení, výměnu dřevěných pražců za betonové nebo opravy požární komunikace v depu metra Hostivař. První přijde na řadu od pátku 12. do neděle 14. února modernizace zabezpečovacího zařízení na trase metra C mezi stanicemi Florenc a Ládví. DPP vymění zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice a výluku využije také k výměně pražců.

Pokračuje rekonstrukce stanice metra B Anděl

Opravy tramvajových tratí a většinu oprav a výměn pražců v metru provedou zaměstnanci DPP. Rekonstrukce a stavby nových tratí budou pro DPP realizovat stavební společnosti vybrané ve výběrových řízeních.

Kromě výše zmíněných oprav bude pokračovat rekonstrukce vestibulu stanice metra B Anděl směrem ke křižovatce Na Knížecí, která začala v loňském roce. DPP také dokončuje stavbu výtahů na Karlově náměstí, které budou podle předpokladu podniku zprovozněné v květnu.

Výstup z metra Anděl směrem Na Knížecí bude pro cestující 11 měsíců uzavřen

V neděli 1. listopadu začíná rekonstrukce vestibulu stanice metra Anděl – Na Knížecí. Modernizace vestibulu naváže na dlouhodobou rekonstrukci tramvajové trati v Nádražní ulici, kde byl provoz obnoven v sobotu 31. října. V rámci modernizace...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky ČR, MHD, pražský dopravní podnik, Praha, tramvaj, Dopravní podnik hl. m. Prahy, tramvajová dráha, metro, zabezpečovací zařízení, Zahradní Město, Pankrác, Jiří z Poděbrad, Pražského povstání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik letos na jaře opraví tři kilometry tramvajových tratí. Vybudovat chce také novou smyčku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.