Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kvůli sněhu vyjely do pražských ulic všechny sypače. Některé autobusy nejezdí

Do pražských ulic dnes silničáři vyslali veškerou svou techniky, to znamená všech 73 sypačů a desítky dalších strojů. Kvůli sněhu má problémy MHD a některé silnice jsou nesjízdné. V Praze zimní údržbu komunikací každoročně od 1. listopadu do 31. března zajišťuje Technická správa komunikací (TSK).

V ulicích je kromě sypačů také 53 menších strojů. Není zatím jasné, kdy úklid skončí. Uklízeny jsou také chodníky. 

Silnice a chodníky se uklízejí v takzvaných pořadích

Likvidační posyp na motoristických komunikacích prvního pořadí byl vyhlášen ve 20:30 a na komunikacích druhého a třetího pořadí pak ve 22:00. Práce stále probíhají a výjezd na všech pořadích nebyl dosud ukončen. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Silnice i chodníky se uklízejí v takzvaných pořadích. Nejdříe vyjedou sypače a pluhy na nejdůležitější silnice a chodníky. To je zejména v okolí úřadů, nemocnic, škol či nádraží a stanic metra. Uklizeny musí být dvě hodiny od výjezdu. V druhém pořadí silničáři uklízejí zbývající silnice druhé třídy a ve třetím pořadí pak ty zbylé.

Kalamita v Praze. Sníh výrazně komplikuje dopravu, stalo se několik nehod

Sníh a na některých místech také ledovka komplikují ráno dopravu v Praze. Problémy mají autobusy, vlaky a kvůli zapadaným výhybkám i tramvaje. Stalo se také několik nehod. Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID) doporučuje, aby...

Zpoždění pražské MHD

TSK má na zimní údržbu silnic a chodníků od začátku zimního období připraveno 24 tisíc tun soli a solanky, 127 strojů včetně sypačů. Připravena je i více než tisícovka zaměstnanců. Na některých místech funguje i automatický protinámrazový systém.

Autobusy MHD nabírají desítky minut zpoždění. Problémy mají zejména v kopcích, to se týká například linky číslo 140 v Prosecké ulici, jejíž provoz byl podle webu organizace Ropid plánující pražskou MHD zastaven.

Podobně nejezdí linky 107 a 147 v úseku mezi Roztockou a Suchdolem, linka číslo 231 z Dívčích hradů směrem Na Knížecí a autobus číslo 128 z Hlubočep na Žvahov v Praze 5. Potíže má také příměstská doprava včetně vlaků. Podle mluvčí TSK dopravu komplikují také nehody.

Ohodnoť článek

Foto TSK Praha

Štítky ČR, počasí, silnice, MHD, sjízdnost, Praha, sníh, sypače, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, chodník, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli sněhu vyjely do pražských ulic všechny sypače. Některé autobusy nejezdí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.