Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provoz komplikuje náledí. Řidiči by na cestách měli být velmi opatrní

Od dnešního rána platí výstraha meteorologů před náledím, které se může objevovat ve všech krajích. Výstraha bude platit až do sobotního dopoledne. Zatímco na Štědrý den jsme se museli obejít bez sněhu, během vánočních svátků se ochlazuje a začíná sněžit.

„V pátek večer a v noci na sobotu se při poklesu teplot pod bod mrazu bude místy vytvářet náledí nebo zmrazky,“ uvádějí meteorologové a varují před úrazy při uklouznutí. „Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ dodávají.

Očekávaná sněhová nadílka paradoxně není dobrou zprávou pro lyžaře, kterým plány tentokrát hatí vláda. Lyžařské areály musí v neděli 27. prosince kvůli zpřísnění opatření na pátý stupeň opatření zastavit vleky a lanovky. Pokud bude dostatek přírodního sněhu, mohli by lidé vyrazit aspoň na běžky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky náledí, doprava, silnice, Praha, Štědrý den, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz komplikuje náledí. Řidiči by na cestách měli být velmi opatrní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.