Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtvrtá linka pražského metra má svůj web. Představuje metro D a přináší aktuální informace o jeho výstavbě

Linka metra D, která má propojit Písnici s Náměstí Míru a která by měla sloužit cestujícím od roku 2028, má své vlastní webové stránky. Lidé se na nich dozví zajímavosti ohledně linky metra D, detailní představení trasy, kompletní vizualizaci metra i všech stanic i to, že metro bude jezdit bez strojvedoucího.

Deset stanice na deseti kilometrech

Nové stránky metra D najdou zájemci na TOMTO ODKAZE.

Úsek trasy I.D má měřit přes deset kilometrů má zahrnovat deset stanic. V centru bude začínat u stanice Náměstí Míru na trase A, bude křížit trasu C ve stanici Pankrác a pokračovat bude až na jižní okraj města do Písnice.

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak budou vypadat další zastávky metra D

Pražský magistrát a dopravní podnik (DPP) představily vítězné návrhy výtvarné soutěže na tři z osmi plánovaných stanic metra D. Ve stanicích Nádraží Krč, Nemocnice Krč a Nové Dvory je objeví díla Vladimíra Kopeckého, Jiřího Černického a...

První a dopravně nejpotřebnější etapou projektu je úsek Pankrác – Depo Písnice. Po ní by měla navázat druhá etapa Pankrác –Náměstí Míru.

 „Driverless“ metro

Metro na lince D bude jezdit bez strojvedoucího, tzv. „driverless“. Mezi nástupištěm a kolejemi budou bezpečnostní stěny s posuvnými dveřmi, které by měly zvýšit bezpečnost a plynulost provozu.

Metro D není žádnou novinkou. Počítalo se s ním už v šedesátých letech

V posledních měsících se do mediálního prostředí v Praze dostává výstavba čtvrté linky metra. Ta má vést z Náměstí míru přes Kačerov na Písnici. Historie plánování této linky ale sahá hluboko do minulosti.

Na webu věnovaném lince metra D lidé najdou také kompletní vizualizace a výtvarné podoby stanic, které vyšly z architektonických soutěží nebo architektonický vývoj jednotlivých stanic zdokumentovaný ve fotogalerii.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dpp.cz/metro-d

Štítky metro, metro D, web, webové stránky, doprava, Písnice, Pankrác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtá linka pražského metra má svůj web. Představuje metro D a přináší aktuální informace o jeho výstavbě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.