Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

České dráhy ještě více omezí spoje mezi Prahou a Ostravou. Zachovají jen šest párů spojů denně

České dráhy od příštího úterý ještě více omezí provoz mezi Prahou a Ostravou. Dopravce na této trati zachová pouze šest párů dálkových vlaků denně. Dosud to bylo osm párů za den. Nové omezení se týká expresu, který jezdí mezi Prahou a Varšavou. Důvodem omezení je snížení poptávky po cestování vyvolané epidemií koronaviru a souvisejícími vládními opatřeními. Vyplývá to z informací Českých drah. Řadu dálkových i regionálních spojů dráhy i ostatní dopravci zrušili už dřív.

Počty cestujících ve vlacích v posledních týdnech klesají a podle informací dopravců se minulý týden pohybovaly přibližně na polovině běžného stavu. Dopravci proto průběžně ruší méně využívané spoje hlavně v okrajových částech dne.

Nově nepojede expres Silesia v úseku Bohumín - Praha od 3. listopadu a opačným směrem od 4. listopadu. „Mezi Bohumínem a Varšavou tyto vlaky pojedou i nadále bez omezení,“ uvedly dráhy. Zkrátí se také trasa vlaku EuroCity Ostravan, který od 30. října nebude jezdit mezi Bohumínem a stanicí Návsí.

Předchozí omezení na trase Praha - Ostrava zavedly České dráhy teprve od 28. října. Jezdit zde přestaly vlaky SC Pendolino s výjimkou jednoho páru denně. Od středy na této trati nejezdí také některé expresy.

České dráhy omezí provoz vlaků mezi Prahou a Ostravou. Počet cestujících stále klesá

České dráhy po vlně dalších koronavirových omezení a snížení poptávky od 28. října omezí dál provoz. Jezdit přestanou vlaky SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou, v provozu zůstane pouze jeden pár těchto vlaků. Zrušeny budou na této trase také...

Citelný úbytek cestujících zvyšuje ztráty železničních dopravců způsobené letošní koronavirovou krizí. Škody z jara vyčíslili na miliardy korun. České dráhy, Leo Express a RegioJet proto nedávno společně vyzvali vládu k plošnému prominutí poplatku za využívání železnice. Podle nich je to nutné pro další optimální fungování provozu.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Praha hlavní nádraží

Štítky ČR, železnice, koronavirus, České dráhy, vlak, vlaky, Praha, Ostrava, Varšava, Bohumín, pandemie covidu-19, koronavirová krize, RegioJet, LEO Express

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy ještě více omezí spoje mezi Prahou a Ostravou. Zachovají jen šest párů spojů denně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.