Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Muž ujížděl policii dvousetkilometrovou rychlostí po Jižní spojce. Skončilo to nehodou

Pražským policistům ujížděl v pátek 16. října muž s ukradeným mercedesem. Celé pronásledování skončilo až havárií, kdy řidič nezvládnul řízení a narazil do stromu. Teď zloději hrozí až dva roky za mřížemi.

Policisté chtěli v Novosibřinské ulici v Praze 9 zastavit černý mercedes, ale řidič hlídce začal ujíždět. Po Jižní spojce ve směru na Hradec Králové jel rychlostí 200 kilometrů v hodině. Řidič nerespektoval výzvy k zastavení vozidla, nebezpečně kličkoval a předjížděl ostatní účastníky silničního provozu.

Po několika kilometrech sjel na Brandýs nad Labem a pokračoval zpět do Prahy. Ve Stoliňské ulici na Černém Mostě nezvládl řízení, prorazil levou pneumatiku o obrubník a auto se tak stalo neovladatelným. Následně narazil při průjezdu zatáčkou do stromu. Vypadalo to, že už bude konec, ale řidič z vozidla vystoupil a před policisty se ještě snažil utéct. To se mu však nepovedlo a kolegové ho za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a následně omezili na osobní svobodě.

Policisté zjistili, že muž má do roku 2030 vyslovený zákaz řízení a vozidlo, kterým ujížděl, bylo pár dní zpátky odcizené v pražské Hostivaři. U řidiče nebyl proveden test na alkohol ani drogy, jelikož je oba odmítnul. „Čtyřiatřicetiletý řidič byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolené užívání cizí věci, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky ujíždění, nehoda, krádež, auto, Praha, Jižní spojka, Mercedes-Benz, Hradec Králové, Brandýs nad Labem, Černý Most, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Soudek

Pokud ho fízlové neumějí zastavit může jejich počínáni zavinit tragédii. At se vrátí k mlácení lidí na staroměstském náměstí. to jim jde lépe.

Čtvrtek, 22. října 2020, 12:07Odpovědět

VIDEO: Muž ujížděl policii dvousetkilometrovou rychlostí po Jižní spojce. Skončilo to nehodou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.