Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec tragických nehod v Ječné? Pomoci by mohl přechod a semafor

Od včerejšího odpoledne je v provozu nová světelná signalizace a přechod v Ječné ulici v centru Prahy. Vedení města si od tohoto kroku slibuje snížení počtu dopravních nehod mezi tramvajemi, chodci a auty.

Nejdelší úsek bez přechodu v centru

Méně srážek aut a chodců s tramvajemi by mohl přinést nový přechod a semafor na křižovatce ulic Ječná a Melounová. Signalizace je zkoordinována se semafory na I. P. Pavlova a neměla by nijak ovlivnit dopravu.

„Okolí křižovatky ulic Ječná a Melounová už nebude místem tragických nehod chodců s auty a tramvajemi. Do teď zde byl nejdelší úsek bez přechodu pro chodce v centru města. S tím je ode dneška naštěstí konec,“ uvedl na Facebooku náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě), na jehož popud přechod vznikl.

Jízdní řády se nemění

Nový přechod však na sociální síti vyvolal obavy občanů o změnu jízdních řádů. Martin Šubrt, náměstek ředitele pro městskou dopravu a marketing z ROPIDu, pro Pražskou Drbnu uvedl, že se jízdní řády nezměnily. „Průjezd je zkoordinován s křižovatkami na I. P. Pavlova, a tak tramvaj jedoucí zespodu od Štěpánské projede všechny tři signalizace najednou. To samé v opačném směru,“ vysvětlil Šubrt.

Situace je tedy stejná, jako když tramvaj čekala v Ječné před I. P. Pavlova. Jediný rozdíl je v tom, že má teď rozjezd o zhruba 120 metrů níže. Podle Barbory Liškové, mluvčí technické správy komunikací, která přechod zhotovovala, nenastaly žádné komplikace. „Stavba proběhla úplně v pořádku,“ doplnila Lišková Pražské Drbně. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Adam Scheinherr

Štítky Ječná, přechod, nehody, Praha, I. P. Pavlova, jízdní řád, Martin Šubrt, Adam Scheinherr, Praha sobě, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec tragických nehod v Ječné? Pomoci by mohl přechod a semafor  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.