Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Pražské hlavní nádraží ochromila porucha trakčního vedení

Hlavní nádraží v Praze postihla dnes po poledni porucha trakčního vedení. Provoz vlaků na nádraží je zastavený. Podle odhadů webu Českých drah (ČD) by mohl být obnoven kolem 17:10. Železniční dopravu v Praze navíc komplikuje požár napájecí stanice, kvůli kterému nejezdí vlaky na frekventované trati z hlavního města na Beroun.

Podle informací organizace Správa železnic je od 12:20 na hlavním nádraží prověšené trakční vedení. "Momentálně jsou tam naši technici, kteří kontrolují jeho stav," sdělil mluvčí organizace. Dodal, že nádraží je nyní bez proudu. Jak dlouho bude doprava stát, odhadnout nedokázal.

Výpadek napájení se týká několika desítek spojů, které na hlavním nádraží začínají nebo končí. Dopravci směřují vlaky na jiná nádraží v hlavním městě.

Železniční dopravu v Praze komplikuje také požár napájecí stanice v Malé Chuchli, kvůli kterému nejezdí vlaky mezi Smíchovem a Dobřichovicemi. "V souvislosti s požárem došlo k výpadku energie na železniční trati," informovali na twitteru pražští hasiči, kteří v Chuchli pomáhali s evakuací cestujících z vlaku uvízlého na trati. Cestující přepravuje mezi Smíchovem a Dobřichovicemi náhradní autobusová doprava. Podle webu ČD by se vlak mohly na trati znovu rozjet před 16:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, železnice, Praha, hlavní nádraží, České dráhy, požár, Beroun, Správa železniční dopravní cesty, Smíchov, Dobřichovice, Malá Chuchle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské hlavní nádraží ochromila porucha trakčního vedení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.