Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Bouřka v Praze narušila provoz vlaků i tramvají

, aktualizováno 14. srpna 2020, 21:30

V souvislosti s odpolední bouřkou provázenou silným deštěm museli pražští hasiči vyjíždět k 50 zásahům. Čerpali vodu ze sklepů a zatopených silnic a odstraňovali spadlý strom. Bouřka v hlavním městě také komplikovala provoz tramvají a vlaků. Kvůli výpadku proudu po zásahu bleskem byl zhruba na dvě hodiny přerušen provoz na železnici mezi pražským Smíchovem a Radotínem.

Na měřicích stanicích na severním a západním okraji Prahy spadlo za hodinu v bouřce 50 až 60 milimetrů srážek, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Vlaky mezi smíchovským nádražím a Radotínem na frekventované trati z Prahy do Berouna přestaly jezdit kolem 17:10. Důvodem byl výpadek napájení trakčního vedení po úderu blesku. České dráhy proto zavedly náhradní autobusovou dopravu. V 19:30 se vlaky mezi Smíchovem a Radotínem opět rozjely.

Vlakovou dopravu v hlavním městě už dnes po poledni narušila krádež kabelů na nádraží ve Vršovicích. Provoz mezi Hostivaři a hlavním nádražím je stále omezený. Část vlaků jezdí odklonem přes Malešice.

Silný déšť komplikoval také tramvajovou dopravu. Kolem 17:30 zhruba na 20 minut nejezdily tramvaje mezi Malovankou a Pohořelcem. Na více než hodinu byl přerušený i provoz linky 17 mezi zastávkami Nádraží Holešovice a Ke Stírce. Důvodem bylo zaplavení křižovatky ulic Pod Lisem a Povltavská v Troji.

V souvislosti s odpolední prudkou bouřkou provázenou vydatným deštěm vyjížděli pražští hasiči zatím k 50 událostem. Šlo o zatopené sklepy a laguny na komunikacích. "V několika případech spadl strom na vozovku, v jednom případě hasiči odstranili spadlou střechu z komunikace," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky ČR, počasí, železnice, MHD, hasiči, Praha, bouřka, Radotín, Smíchov, Český hydrometeorologický ústav, České dráhy, Beroun, Martin Kavka, Vršovice, Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Bouřka v Praze narušila provoz vlaků i tramvají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.