Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Za druhou polovinu roku 2019 spáchali řidiči v Praze přes 350 tisíc přestupků

Od července do prosince roku 2019 spáchali řidiči na území Prahy přes 350 tisíc dopravních přestupků. Nejvíce jich bylo na Praze 6 a nejméně na území Prahy 19.

Z posbíraných dat z druhé poloviny roku 2019 vyplývá, že řidiči na území Prahy spáchali téměř 350 tisíc přestupků. Zhruba ve třetině případů šlo o překročení povolené rychlosti. Nejvíce přestupků, 66 tisíc, bylo spácháno v červenci a nejméně, 46 tisíc, v prosinci. Data obsahují i počet předaných přestupků od policejních orgánů. Město jich od městské policie převzalo pětinásobně víc, než od státní (293 tisíc ku 54 tisícům případů).

Účelem těchto dat je poskytnout informace o množství a druzích páchaných dopravních přestupků v Praze. „Zveřejnění těchto dat je dalším krokem k větší transparentnosti města, což je dlouhodobou prioritou naší koalice,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský a dodal, že ve statistikách figurují pouze zveřejnitelné položky podle podmínek GDPR. Jde tedy o surová data, se kterými se dá dále pracovat.

„Drtivá většina řešených aut, tedy více než 307 tisíc, mělo českou státní poznávací značku. Dále ve statistice figurují slovenská, německá, polská, ukrajinská a rumunská vozidla," vysvětlil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Praha řešila i více přestupků od fyzických osob než od právnických osob (167 tisíc ku 141 tisícům případů).

Na portálu hlavního města Prahy jsou k dispozici data za posledních pět let. Další by měla postupně přibývat. Data jsou dostupná zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Policie České republiky

Štítky Doprava, přestupky, 2019, Praha, Adam Zábranský, Vít Hofman, Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za druhou polovinu roku 2019 spáchali řidiči v Praze přes 350 tisíc přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.