Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V sobotu začne výluka na lince metra C. Bude trvat přes týden

Od této soboty do následující neděle nebude jezdit metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavní nádraží. Důvodem je výměna dřevěných pražců mezi stanicemi I. P. Pavlova a Muzeum za betonové. Informoval o tom dnes pražský dopravní podnik (DPP). Místo metra budou jezdit náhradní autobusy. Stejné výluky podnik v posledních letech vyhlašuje třikrát ročně, poslední byla o Velikonocích a další je v plánu na podzim. Výluky budou pokračovat i v dalších letech.

Přes den budou v době výluky jezdit autobusy XC na trase mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavní nádraží s intervalem jedné až dvou minut. Uzavřen bude také přestup mezi linkami C a A na Muzeu. O výluce budou přímo u uzavřených stanic metra cestující informovat pracovníci podniku v reflexních vestách.

Dřevěné pražce jsou podle informací DPP umístěny na nejstarším úseku linky C mezi Florencí a Kačerovem, který byl zprovozněn v roce 1974. Po skončení naplánované devítidenní výluce bude v úseku vyměněno 6140 z 19.397 pražců, práce tak budou zhruba ve třetině. Následující výluka bude o prodlouženém víkendu na konci letošního září, a to mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov.

Na trase C se musí pražce vyměňovat po větších částech, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci. Na trase C to nelze. Podle dřívějších informací DPP nepojede letos v létě metro také mezi Nádražím Holešovice a Ládvím, a to v neděli 26. července kvůli modernizaci zabezpečovacího zařízení.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky výluka, MHD, metro, linka C, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Velikonoce, Ivan Petrovič Pavlov, Pražského povstání, Kačerov, Florenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu začne výluka na lince metra C. Bude trvat přes týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.