Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tramvaje v Praze ode dneška jezdí častěji. Původní stav zřejmě začne platit 25. května

Po předchozích omezeních hromadné dopravy kvůli koronaviru se ode dneška opět rozšiřují jízdní řády MHD v Praze a okolí. Začne jezdit třeba více příměstských vlaků a tramvaje budou jezdit častěji, podle poloprázdninových jízdních řádů běžných pro leden a únor. Omezené řády, podle prázdninového modelu, zavedl pražský dopravní podnik koncem března s ohledem na omezení pohybu kvůli koronaviru. Provoz MHD hlavní město omezilo kvůli úbytku cestujících i proto, že podniku chyběli zaměstnanci, kteří se například starají o děti kvůli zavřeným školám.

Tramvaje zkracují intervaly, začínají jezdit posilové vlaky

Tramvaje budou ode dneška jezdit v kratším intervalu a na příměstských železničních linkách začnou dnes zase jezdit i posilové vlaky S7 a S9. Z Prahy do Řevnic, Českého Brodu a Lysé nad Labem se tak interval ve špičkách opět zkrátí z 30 na 15 minut, stejně jako v pracovní dny dopoledne mezi Prahou a Říčany. Obnoví se i provoz městských vlaků S49 z Roztok u Prahy do pražské Hostivaře.

Kvůli šíření koronaviru začaly jezdit podle omezených prázdninových jízdních řádů nejprve soupravy metra 18. a 19. března, tramvaje pak 23. března a autobusy pražské MHD 28. března. Pražský dopravní podnik už od pondělí 11. května v návaznosti na uvolňování vládních opatření proti koronaviru opět posílil provoz autobusů. S omezeními se rozjela také lanová dráha na Petřín.

Návrat do původního stavu zřejmě 25. května

Od 25. května dopravní podnik předpokládá návrat do původního stavu před omezením u příměstských autobusových linek. O pět dní později by se měl obnovit provoz dočasně zrušených nočních víkendových vlaků z Prahy do Středočeského kraje v 02:30 a vyjet by měly také sezonní vlaky z Prahy do středních Čech. Obnovení vlaků i autobusů s vazbou na Středočeský kraj musí podle dopravního podniku schválit středočeský krizový štáb.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky železnice, koronavirus, tramvaje, Praha, COVID-19, jízdní řád, městská hromadná doprava, Středočeský kraj, Řevnice, Český Brod, Lysá nad Labem, Říčany, Roztoky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje v Praze ode dneška jezdí častěji. Původní stav zřejmě začne platit 25. května  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.