Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči, nezapomeňte. Od pondělí opět platí zóny placeného parkování v Praze

Parkovací zóny v hlavním městem začnou opět platit od nacházejícího pondělí. Zrušeny byly kvůli pandemii koronaviru 16. března. Pražský magistrát přijde za dobu zrušení platnosti parkovacích zón o zhruba 200 milionů korun. Větší část ztráty budou tvořit neuskutečněné platby v parkovacích automatech a z tzv. virtuálních hodin.

„Zóny placeného stání zvýhodňují rezidenty v místě jejich trvalého pobytu, což je často jejich jediná a logická možnost, kde zaparkovat. Je na čase, aby se tento režim zase brzo vrátil do své podoby,“ uvedl náměstek primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr.

V Praze stále platí pozastavení zón placeného stání, i když vláda umožnila od 28. dubna jejich obnovení. Zástupci vedení města uvedli, že dostali informaci pozdě a že už s městskými částmi domluvili termín spuštění na 11. května. Původně se měly zóny znovu spustit až s koncem nouzového stavu.

Technická správa komunikací je připravena zóny placeného stání spustit v osm hodin ráno, a to jak pro systém automatizované elektronické kontroly formou monitorovacích aut, tak na spuštění všech parkovacích automatů a virtuálních parkovacích hodin pro nepředplatitele.

Zóny se v moderní podobě poprvé objevily v roce 1996 v části Prahy 1, kde se snaha o regulaci dopravy objevila již v roce 1982. Následně byly rozšířeny a fungují v Praze 1 až 9. Část radnic je nezavedla na celém svém území, ale ve vybraných částech a postupně je rozšiřovaly. Do systému se chce zapojit také Praha 10.

Ohodnoť článek

Foto Martin Šeda

Štítky Praha, parkování, doprava, modrá zona, pandemie covidu-19, Pražský magistrát, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, nezapomeňte. Od pondělí opět platí zóny placeného parkování v Praze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.