Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přímé letecké spojení z Prahy do USA letos nebude. Chybí poptávka

Tři americké letecké společnosti pro letošek ruší přímé spojení mezi Prahou a Spojenými státy americkými. Společnost American Airlines přerušení letů už oficiálně oznámila, obdobný krok společností Delta Air Lines a United Airlines je patrný z rezervačního systému dopravců, uvádí server Zdopravy.cz. Praha tak podle něj letos nebude mít přímé spojení s USA. Omezení letů souvisí s poklesem poptávky kvůli pandemii koronaviru.

Praha ve zbytku letošního roku přijde o přímá spojení se Spojenými státy americkými. Omezení letů souvisí s poklesem poptávky kvůli pandemii koronaviru. V březnu největší české letiště odbavilo 434 tisíc cestujících, což je meziroční pokles o 64,7 procenta. V dubnu bude pokles ještě výraznější.

Přímé spojení s Prahou ruší všechny tři letecké společnosti, které ještě donedávna přes Atlantský oceán létaly. Společnost American Airlines přerušení letů už oficiálně oznámila, to samé plánují také společnosti Delta Air Lines a United Airlines.

„Obě letecké společnosti nám potvrdily, že v letošním roce nebudou přímé linky z Prahy do USA provozovat,“ řekla webu Zdopravy.cz mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Koronavirus zasáhl také přímo pražské letiště. Kvůli krizi propustí Letiště Praha až 450 zaměstnanců. Důvodem je současné omezení provozu, protože většina linek je zrušena.

„I přes veškeré snahy a úsilí je Letiště Praha bohužel nuceno přistoupit k redukci některých pracovních míst. Bezprostředním důvodem redukce počtu zaměstnanců jsou drtivé dopady na leteckou dopravu způsobené šířením nemoci covid-19,“ dodal mluvčí letiště Roman Pacvoň.

Podle něj začne propouštění od konce května a pokračovat bude v následujících přibližně třech měsících. O práci tak přijde zhruba každý šestý zaměstnanec. 

Ohodnoť článek

Foto Letiště Václava Havla

Štítky Letiště Václava Havla, letiště, Praha, USA, pandemie covidu-19, letecká společnost, United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines, Atlantský oceán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přímé letecké spojení z Prahy do USA letos nebude. Chybí poptávka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.