Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do tramvají v Praze nově nenastoupíme předními dveřmi. Dopravní podnik chrání řidiče

Od noci na čtvrtek nemohou cestující v pražských tramvajích používat pro nástup nebo výstup přední dveře, podobně jako v městských autobusech. Dopravní podnik (DPP) se tak snaží chránit řidiče i cestující od možné nákazy koronavirem. Informovala o tom mluvčí podniku Aneta Řehková. V následujících dnech DPP postupně otevře některá prodejní místa jízdenek.

Přední dveře neslouží k nástupu

„Počínaje touto nocí z 1. na 2. dubna 2020 nebudou přední dveře tramvají sloužit k nástupu či výstupu cestujících. Na nové opatření budou cestující upozorňovat samolepky na předních dveřích a informační cedule v prostoru vozu," uvedla mluvčí. Tramvaje typu 14T a 15T budou dále fungovat v současném režimu.

Prodejní místa

DPP dnes otevřel prodejní místo v ulici Na Bojišti 5 v Praze 2. Od pátku obnoví provoz také střediska dopravních informací Anděl, Hlavní nádraží 1 a 2, Hradčanská, Můstek a Nádraží Veleslavín. Od pondělí pak začne znovu fungovat sedm prodejních míst jízdenek. Na trase A to bude Bořislavka a Skalka, na trase B Černý Most, Florenc a Zličín a na trase C Háje a Letňany.

„Otevírací doba těchto provozoven bude do odvolání omezena na pracovní dny od 09:30 do 17:00. Všechna místa budou sloužit pouze k prodeji jízdenek nebo časových kuponů," podotkla mluvčí. Lidé mají do provozoven vstupovat jen po jednom a s ochranou dýchacích cest, před prodejnami mají dodržovat rozestupy a za nákup platit přednostně bezhotovostně.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, MHD, omezení, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Škoda 14T, Škoda 15T, Hradčanská, Nádraží Veleslavín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do tramvají v Praze nově nenastoupíme předními dveřmi. Dopravní podnik chrání řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.