Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Od pondělí 2. září se mění dopravní omezení v Holešovicích a na Letné

Od pondělí 2. září se posouvají práce na modernizaci železnice, rekonstrukci sítí a vozovek v oblasti ulic Dukelských hrdinů, U Výstaviště a Bubenská. Nově bude otevřena křižovatka ulic Veletržní a Dukelských hrdinů, průjezdná bude také ulice Bubenská. Rozšíří se omezení tramvajového provozu, a to mezi Výstavištěm a Nádražím Holešovice.

Ulice Dukelských hrdinů - U Výstaviště

Ulice prochází celkovou opravou. Hotová je již rekonstrukce vodovodů a přeložky dalších sítí. Na ně pak navazují opravy zastávek, přechodů a chodníků. Na Strossmayerově náměstí vznikne od pondělí pěší koridor, který umožní průchod mezi lékárnou a Českou spořitelnou. Zábrany budou zajišťovat vyšší bezpečnost zejména kvůli dětem, které zde budou se začátkem školního roku procházet.

Momentálně se rozbíhá etapa prací, která by měla trvat do konce října. V ulici Dukelských hrdinů budou práce pokračovat, křižovatka s ulicí Veletržní se ale oteře pro dopravu. Přidají se práce v ulici U Výstaviště a na tramvajové smyčce u Stromovky, kde v souvislosti s tím dojde k omzení některých vstupů a pěšin v parku.

Ulice Bubenská je nově plně průjezdná, práce pokračují zejména na stranách, na chodnících.

Provoz tramvají

Výluka mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm přetrvává, dopravu zajistí autobusová linka 156. Od pondělí se k ní přidá výluka mezi Výstavištěm a Nádražím Holešovice. Zde zajistí náhradní dopravu autobusy s číslem x27. Tato opatření by měla trvat do konce září. Autobus číslo 156 se vrátí do oblasti Malého Berlína

V oblasti Letné navíc dojde k uzavření ulic pro průjezdnou dopravu. Odbor dopravy MČ Prahy 7 se pro taková omezení rozhodl proto, aby co nejvíce odklonil tranzitní auta na objízdné trasy mimo už tak vytíženou čtvrť. Úzké ulice nejsou uzpůsobeny na to, aby kapacitně vyhověly všem, kteří se pokusí uzavírky objet skrz menší ulice. Dopravní obsluha čtvrti v tomto ohledu nebude omezena.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením MČ Prahy 7

Štítky doprava, omezení, Holešovice, Letná, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí 2. září se mění dopravní omezení v Holešovicích a na Letné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.