Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Přinášíme přehled dopravních omezení v Praze do konce prázdnin

Přinášíme přehled hlavních oprav silnic a změn v Praze, které přinesou v jednotlivých oblastech dopravní omezení.

Praha 2

V ulicích Mezibranská, Sokolská, Čelakovského sady a Žitná, v úseku mezi Václavským náměstím a náměstím I.P. Pavlova bude pokračovat další část rekonstrukce kanalizace.

Mezi 3. a 9. srpnem budou v Žitné ulici zabrány oba dva pravé jízdní pruhy v křižovatce s Mezbranskou ulicí. Od 10. do 16 srpna budou naopak zabrány dva levé pruhy.

V období od 18. srpna do 31. srpna dojde k následujícím omezením: V ulici Mezibranská dojde k záboru středního jízdního pruhu, v ulici Sokolská k záboru pravého jízdního pruhu a přilehlého parkovacího pruhu, následně k zábor dvou pravých jízdních pruhů. V ulici Čelakovského sady bude zabrána silnice v celé její šíři.

Praha 3

Městská část vyhodnotila spokojenost občanů se zónou 30 v oblasti Vinohradské nemocnice a Hollarova náměstí, která je zřízena od května. Na základě spokojenosti se proto rozhodla další takovou zónu zřídit i mezi Parukářkou a Vítkovem, úprava by se přitom netýkala Hartigovy ulice. K jejímu zřízení by ale mělo dojít až na jaře příštího roku.

Praha 3 zavede třicítkovou zónu i mezi Parukářkou a Vítkovem. Místní nápad schválili v anketě

V oblasti mezi parkem Parukářka a Vítkovem bude na jaře příštího roku platit třicítka. Jak uvedla městská část Praha 3, úprava nebude platit pro Hartigovu. Pro zmírnění dopravy hlasovali místní v anketě, souhlasilo sedmdesát procent dotazovaných.

Praha 5

Rekonstrukce Barrandovského mostu má zpoždění, 3. etapa podle plánu měla skončit v půlce června a na ni měla plynule navázat 4. etapa. Kvůli technických komplikacím ale 3, etapa stále není dokončena.

Stále také pokračuje rekonstrukce Peroutkovy ulice, měla by trvat přibližně do srpna 2026. V letošním roce se opravuje úsek mezi Waltrovkou (od ulice Barvitiova) a Farkání (po ulici Od Vysoké). Od poloviny letních prázdnin budou probíhat práce v úseku mezi ulicemi Na Odbočce a Na Václavce vždy po polovinách. Během tohoto omezení bude v oblasti zajištěn kyvadlový provoz.

Praha 7

Rozsáhlá rekonstrukce Bubenské ulice pokračuje, práce vstupují do další fáze.Od 1. srpna bude otevřen průjezd pod novou estakádou v ul. Strojnická směrem k Výstavišti a do ul. Železničářů. Od 1. do 11. srpna dojde ke změnám řadicích pruhů u Křižovatky s ul. Veletržní. Během toho bude doprava v ul. Bubenská jižně od ul. Veletržní vedena jednosměrně ve směru z centra. Trasa linky 156 zůstává beze změn.

Praha 9

Od soboty 10. srpna zahájí TSK opravu části komunikace Poděbradská. Opravovat se bude silnice ve směru do centra v úseku od ulice Na Obrátce k tramvajové zastávce Nademlejnská. Vozovka dostane nový povrch. Rekonstrukce proběhne ve dvou etapách. Během první etapy od10. do 21. srpna bude uzavřen pravý jízdní pruh Poděbradské ulice směrem do centra. V druhé etapě od 22. srpna do 1. září bude uzavřen levý jízdní pruh Poděbradské ulice směrem do centra.  Po celou dobu rekonstrukce bude zachován obousměrný provoz. 

Velkou rekonstrukcí projde také křižovatka ulic Sokolovská – Českomoravská – Čuprova, která spojuje Vysočany s Libní. V 1. etapě bude doprava vedena i po tramvajových kolejích a je rozdělena do třech podetap:

V 1. podetapě (8. 7. - 21. 7.) došlo k záboru jízdních pruhů na Sokolovské a Českomoravské ulici v obou směrech a k záboru 2 jízdních pruhů od Libně na Jarov. V 2. podetapě (22. 7. - 27. 8.) přibude k omezením zákaz odbočení do náměstí Na Balabence. 3. podetapa pak bude trvat do 25. srpna.

Praha 11

Kvůli opravě horkovodu na nájezdu na D1 a na příjezdové komunikaci ke garážím P+R Chodov budou garáže od 3. srpna do pondělí 5. 8. uzavřeny. Pokud zde budete v té době parkovat, parkovné bude účtováno dle platného ceníku a výjezd bude umožněn jakmile se provoz opět obnoví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, omezení, Praha 3, Praha 2, Praha 7, Praha 9

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přinášíme přehled dopravních omezení v Praze do konce prázdnin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.