Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na pražském letišti pomáhali s kufry i hasiči. Bezpečnost ohrožena nebyla, hájí se vedení

Kvůli nedostatku pracovních sil pomáhali na Letišti Praha s nakládáním a vykládáním kufrů i místní hasiči. Podle vedení ale nebyla ohrožena bezpečnost, protože se nejednalo součást jednotky určené pro zajištění leteckého provozu.

Pražské letiště se začátkem prázdnin potýkalo s problémy ohledně vykládky a nakládky zavazadel, zaměstnanci nestíhali a cestující tak neměli své kufry včas. Podle vedení letiště za tím byl nárazový nedostatek lidí handlingové společnosti, přetíženost letového provozu a velká zpoždění. 

Vypomoci museli i administrativní pracovníci, poté začala handlingová společnost Czech Airlines Handling hledat zaměstnance i přes personální agentury.

Server Novinky.cz informoval o tom, že s vykládáním a nakládáním kufrů pomáhali i letištní hasiči. 

„Nebyla ohrožena bezpečnost leteckého provozu. Od začátku se jedná o mimořádnou situaci, kdy společnosti Czech Airlines Handling pomáhají zaměstnanci napříč celým letištěm, manažeři, ředitelé, členové boardu, jiní provozní zaměstnanci, pomoc je navíc na bázi dobrovolnosti,“ reagovala na síti X mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková

„Letištní družstvo hasičů bylo v době pomoci na výjezdu a stále v kontaktu s operačním střediskem, v případě nutnosti bylo schopné okamžitě zasáhnout,“ dodala. 

Podle ní se nejednalo o součást jednotky určené pro zajištění leteckého provozu. Uvedla také, že letištní hasiči běžně zasahují mimo jeho areál a pomáhají ostatním sborům v okolí.

Situace s odbavením zavazadel je stabilizovaná, uvedlo Letiště Praha

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela...

Vedení letiště také oznámilo, že zaměstnancům za náročné letní nasazení vyplatí v září odměnu ve výši deseti tisíc korun. Peníze dostanou jen ti řadoví, ne širší management. 

Udělali to v reakci na výhrady tří letišttních odborových organizací, Odborů Letiště Praha, 3. Základní odborové organizace Letiště Praha a Odborového svazu zaměstnanců letectví. Základní odborová organizace Letiště Praha vyhlásila 8. července stávkovou pohotovost.

„Jsme si vědomi, že letošní sezona je mimořádně náročná, děkuji všem kolegyním a kolegům, kteří se podílejí na jejím zvládnutí. Také děkuji zástupcům tří odborových organizací za jejich věcný přístup,“ sdělil na webu předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky Letiště Praha, hasiči, zavazadla, zpoždění, pomoc, odbory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražském letišti pomáhali s kufry i hasiči. Bezpečnost ohrožena nebyla, hájí se vedení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.