Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Špatně zaparkované auto blokovalo autobusy. Strážníci odtah nenařídili, překážka to prý nebyla

Řidič dnes v ulici Roháčova na Žižkově zaparkoval své auto tak špatně, že kolem něj nemohly projet autobusy. Linky musel dopravní podnik odklonit a dvě zastávky proto nebyly obsluhovány. Vůz ale přivolaná městská policie odtáhnout nenechala, netvořil podle ní překážku v provozu.

Řidiči autobusů linek 133 a 207 na chybně postavené auto v Roháčově narazili o půl šesté ráno. Nemohli kolem něj projet a tak zavolali městskou policii. 

Jak o hodinu později informovala Pražská integrovaná doprava na síti X, strážníci odmítli vozidlo odtáhnout a zajistit průjezdnost. 

Autobusy tam jezdily ve směru do centra odklonem a zastávky Černínova a Lukášova neobsluhovaly.

„Situaci posuzovala specializovaná hlídka, která se odtahy vozidel prioritně zabývá. Zkušení strážníci vyhodnotili, že vozidlo netvoří překážku provozu a nesplňuje tak podmínky odtahu. Tedy k nařízení odtahu nebyl zákonný důvod,“ reagovala na síti X mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová

Dodala, že na místě byl i zástupce pražského dopravního podniku, se kterým strážníci vše přeměřili.

Provoz byl obnoven čtvrt hodiny před osmou.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města Prahy

Štítky městská policie, dopravní podnik, autobus, auto, parkování, Žižko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Když slyším mluvit lidí o městské policii v Praze 3, působí to na mne že tam je policie zadarmo drahá. Než by odtáhla jedno auto, zkomplikuje stovkám cestujících busem cestu. V Praze 3 policie odmítá odtáhnout prý cokoliv. Ono je to pro policii jednodušší.

Pátek, 12. července 2024, 18:11Odpovědět

Daniel Hrubý

Kdyby MP místo metru vrazili do rukou volant autobusu, možná by použili i mozek a ne jen ten metr. Technika jízdy s autobusem je od té s autem dramaticky odlišná a pokud se musí zatáčet a nebo objíždět, tak je potřeba mnohem víc místa, než předepisuje zákon. Ti řidiči nesmí způsobit žádnou škodu a pokud to objíždění vyžaduje manévr, který se nedá provést třeba kvůli provozu nebo podmínkám, pak jsem zcela jednoznačně na straně šoférů autobusů. Jenže zákon porušen nebyl a tak musí situaci řešit úředníci. Mozkem.

Čtvrtek, 11. července 2024, 19:37Odpovědět

Špatně zaparkované auto blokovalo autobusy. Strážníci odtah nenařídili, překážka to prý nebyla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.