Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Karlínem bude jezdit monopost Formule 1. Místní se musí připravit na pořádný hluk

V polovině srpna bude Praha 8 hostit Red Bull Showrun, ve kterém se představí vůz i Formule 1. S tímto monopostem vyhrál Sebastian Vettel v roce 2011 světový šampionát. Lidé uvidí také ukázky driftování a jízdu kaskadéra na motorce. Kromě zážitků se ale musí připravit i rachot všech přítomných strojů.

Akce se koná 17. srpna na Rohanském nábřeží. Přímo na ulici zájemci uvidí vůz RB7, driftování ve vozech BMW M4 G82 a kaskadérskou jízdu na stroji KTM 990 DUKE „THE SNIPER''. 

„Když přivezeme celou show do města, bývá to obvykle poprvé, co většina diváků naživo vidí závodní monopost. Když ho poprvé spatří a slyší zblízka, jsou šokováni, jak rychlý a hlasitý je. Na konci show vždycky jásají. A my jsme nadšení, že můžeme Red Bull Showrun představit právě v Praze,“ uvedl v tiskové zprávě Chris Gregory z týmu Red Bull Racing.

RB7 nasadil Red Bull Racing v sezóně 2011. Sebastian Vettel a Mark Webber v něm dvanáctkrát vyhráli, Vettel se pak stal světovým šampionem a tým získal pohár konstruktérů. 

„RB7 je vůz s výkonem 750 koní a osmiválcovým motorem o objemu 2 400 cm3, který zvládne až 18 000 otáček za minutu, váží přibližně 650 kilogramů a dokáže zrychlit na 100 km/h za méně než tři sekundy,“ popsal model Gregory.

Driftovat budou v Karlíně němečtí bratři Johannes a Elias Hountondji, několikanásobní mistři. Jejich vozy mají tisíc koní a samozřejmě, že v rámci show budou pálit gumy. 

Na motorce se představí kaskadér z Aras Gibieža. „V mé show bude spousta akce, wheelies (jízda po zadním kole), stoppies (jízda po předním kole), burnouty (protáčení a pálení zadních pneumatik, včetně akrobatických triků). Přivezu také Wheelie simulátor, kde diváky naučím, jak na jízdu po zadním kole. Věřte mi, stačí pět minut a uděláte své první wheelie v životě,“ informoval Gibieža.

"Každý kluk asi byl v životě fascinován formulí 1 a uměním pilotů, kteří bravurně zvládají tyto neuvěřitelně silné stroje. Bude zajímavé vidět v Karlíně monoposty mistrů světa, těším se na to,“ sdělil Ondřej Gros (ODS), starosta městské části Praha 8.

„Těší mě, že letos show přivítáme u nás a Osmička bude chvíli středobodem dění a v “záři reflektorů“. Obecně máme u nás rádi klid, tady ale rádi uděláme výjimku i za cenu trochu dočasného nepohodlí,“ dodal místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Red Bullu

Štítky Formule 1, Karlín, Red Bull, Vetter, Praha 8

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Normálně myslící člověk by v obydlené části města nikdy nic hlučného nepořádal.

Pátek, 7. června 2024, 09:35Odpovědět

Karlínem bude jezdit monopost Formule 1. Místní se musí připravit na pořádný hluk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.